„Fiat“ pristatė naująjį „Grande Panda“ elektrinį automobilį: dar šį rudenį bus prieinamas Europoje, o jo kaina bus mažesnė nei 25 tūkst. eurų

Tomas Eidukevičius

2024-07-13, 12:00 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, tačiau pastaruoju metu fiksuojamas mažėjantis susidomėjimas.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Fiat“ pristatė naująjį „Grande Panda“ elektrinį automobilį: dar šį rudenį bus prieinamas Europoje, o jo kaina bus mažesnė nei 25 tūkst. eurų

Daugelis gamintojų ieško būdų, kaip galėtų pasiūlyti pigesnius elektrinius automobilius. Savo variantą neseniai pristatė „Fiat“, kuri dar praėjusį mėnesį pademonstravo „Grande Panda“ modelį. Šis variantas yra kone identiškas „Citroen e-C3“ elektromobiliui.

Nors iš pradžių nebuvo skelbiama jokios papildomos apie naująjį „Fiat“ elektrinį automobilį – dabar jau žinoma pagrindinė informacija. Kompanijos generalinius direktorius Olivier Francois atskleidė, jog naujasis „Grande Panda“ kainuos mažiau nei 25 tūkst. eurų, visai kaip „Citroen e-C3“.

Skelbiama, jog naująjį „Grande Panda“ bus galima įsigyti Prancūzijoje ir Italijoje, o jo prekyba prasidės jau šį rudenį. Jis bus gaminamas „Stellantis“ gamykloje Kragujevace, Serbijoje. Gamybą ketinama pradėti antroje šio mėnesio pusėje.

„Fiat Grande Panda“ turi 44 kWh akumuliatorių ir 83 kW variklį, todėl pagal WLTP apytikris nuvažiuojamas atstumas yra 320 kilometrų. Jo ilgis - 3 990 mm, plotis - 1 760 mm, aukštis - 1 570 mm, bagažinės talpa - 361 litrai.

„Stellantis“ planuoja išleisti net 13 pigių modelių, naudojančių būtent šią platformą, todėl tikėkitės, kad pamatysite dar daug šio automobilio su skirtingais pavadinimais variantų. Pats „Fiat“ ją iš viso naudos keturiems automobiliams, pradedant nuo „Grande Panda“.

Gamintojas nori, kad šis modelis užpildytų 500L formos skylę jo gamoje ir leistų „Fiat“ ir patronuojančiai bendrovei „Stellantis“ atremti pigių kiniškų elektromobilių invaziją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas