Gatvėse užfiksuotas dar nepristatytas „Kia“ elektromobilis: aiškėja, jog tai gali būti „Kia EV2“ modelis, kuris pirkėjus pradžiugintų itin žema kaina

Arnas Balčiūnas

2024-04-21, 09:00

1 komentaras

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Gatvėse užfiksuotas dar nepristatytas „Kia“ elektromobilis: aiškėja, jog tai gali būti „Kia EV2“ modelis, kuris pirkėjus pradžiugintų itin žema kaina

Prasidėjus elektrinių transporto priemonių bumui išaugo ir „Kia“ populiarumas. Pietų Korėjos gamintojas pirkėjams siūlo ne vieną elektrinį modelį, o netrukus gali pristatyti ir itin pigų variantą. Būtent tokių automobilių su elektriniais varikliais trūkumas yra daugiau nei akivaizdus.

Pigių elektromobilių ne tik dabar nėra daug, bet net ir ateitis neatrodo labai perspektyviai, nes yra tik keli rinkos dalyviai, kurie planuoja pasiūlyti tokių transporto priemonių už prieinamesnę kainą. Negana to, planų pristatyti kiek daugiau nei 23 tūkst. eurų kainuojantį modelį atsisako „Tesla“.

Šiame segmente savo pasiūlymą ketina pateikti „Kia“ vadovai, kurie ruošia ganėtinai pigų modelį. Dar visai neseniai, Kinijoje debiutavo „Kia EV5“ modelis, kuris kainuoja maždaug 19 tūkst. eurų. Tačiau tai ne riba. Bendrovė planuoja pristatyti ir dar pigesnį elektromobilį, kuris turėtų būti žinomas kaip „Kia EV2“.

Dar nepristatytas „Kia“ elektromobilis neseniai buvo aptiktas Korėjos gatvėse, o jo dizaino sprendimai buvo užmaskuoti kamufliažine danga. Žvelgiant į aukščiau pateikiamą įrašą, šis elektromobilis gana gerai įsiminusią skardinę visureigio formą, net ir po visu tuo kamufliažu, todėl, kai jis bus pristatytas, gali atrodyti, kad tai yra mažesnė „EV9“ modelio versija.

Neoficialiais duomenimis, šis elektrinis automobilis gali kainuoti maždaug 14 tūkst. eurų, kas leistų jam tapti vienu pigiausiu tokio tipo automobiliu rinkoje. Žinoma, tokia kaina nėra patvirtinta paties gamintojo ir klausimas kiek ši transporto priemonė kainuotų Europoje. Veikiausiai, mūsų regione „Kia EV2“ kainuotų kiek daugiau.

Kaip bebūtų, kol kas nėra žinoma, kada „Kia“ ketina pristatyti šį nebrangų elektriniu varikliu varomą automobilį. Tai, kad šis modelis jau testuojamas gatvėse, sufleruoja, jog pristatymas gali įvykti dar šiemet.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas