„Honda“ meta milžiniškus resursus į elektromobilius: skelbiama apie investicijas Kanadoje, jau kitąmet gali prasidėti intensyvūs darbai

Arnas Balčiūnas

2024-04-29, 17:15

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas pastaruoju metu kelia vis daugiau klausimų, o kai kurie gamintojai net pristabdė visišką perėjimą prie tokių transporto priemonių gamybos. Tačiau tokių veiksmų imasi tikrai ne visi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Honda“ meta milžiniškus resursus į elektromobilius: skelbiama apie investicijas Kanadoje, jau kitąmet gali prasidėti intensyvūs darbai

Japonijos bendrovė „Honda“ paskelbė apie esminį savo strategijos pokytį. Įmonė planuoja investuoti 11 mlrd. JAV dolerių, kas yra maždaug 10,26 mlrd. eurų, į pirmąją Kanadoje elektromobilių tiekimo grandinę, galinčią pagaminti 240 tūkst. elektromobilių per metus.

Pranešama, jog čia būtų gaminamos transporto priemonės skirtos Kanados ir JAV rinkoms. Jei viskas vyks taip, kaip planuojama, tai bus didžiausia investicija į elektromobilius Kanadoje, kurią sudarys elektromobilių gamykla ir speciali akumuliatorių gamykla Allistone, Ontarijuje.

Įrengus „Honda“ elektrinių automobilių gamybos linijas, jų metinis pajėgumas sieks 240 tūkst. transporto priemonių, o akumuliatorių gamykla galės pagaminti 36 GWh per metus.

Investicijos taip pat apima katodinių aktyviųjų medžiagų ir pirmtakų gamyklą, skirtą akumuliatoriams, bendradarbiaujant su „POSCO Future M“ ir dar vieną - su „Asahi Kasei Corp.“. Kita vertus, speciali akumuliatorių gamykla bus statoma kaip bendra įmonė su „LG Energy Solution“.

„Honda“ elektromobilių gamyba šioje gamykloje galėtų prasidėti jau kitais metais. Verta prisiminti ir tai, jog gamintojas planuoja visiškai atsisakyti vidaus degimo variklių. Iki 2040 metų tikimasi, kad visi pardavimai bus susiję tik su elektriniu transportu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas