„Hyundai“ pasaulį paliks be žado: jos kuriami taksi mus į darbą skraidins jau 2025 metais

Lukas Snarskis

2021-06-21, 16:05

0 komentarų
„Hyundai“ pasaulį paliks be žado: jos kuriami taksi mus į darbą skraidins jau 2025 metais

Technologijų pasaulyje kalbos apie skraidančius automobilius nėra didelė naujiena. Apie tai kalbama jau ganėtinai ilgai, tačiau „Hyundai“ šias kalbas nusprendė pakelti į visiškai naują lygį. Bendrovės vadovai yra įsitikinę, kad jau visai netrukus bus galima pasiūlyti skraidančius elektrinius taksi.

Skraidantys taksi yra aptarinėjami jau ne vienerius metus, tačiau kompanijos vis dar susiduria su įvairiomis techninėmis kliūtimis, kurios šių kalbų neleidžia paversti realybe. Tačiau „Hyundai“ neslepia pasiekto progreso. Kompanijos generalinis direktorius Jose Munozas, kalbėdamas su „Reuters“, atskleidė, jog „Hyundai“ lenkia visus savo planus ir artėja prie elektrinio taksi pristatymo.

Kiek anksčiau, buvo skelbiama, jog „Hyundai“ tikisi tokį produktą pasiūlyti dar 2028, tačiau dabar ši data pasikeitė į 2025 metus. Pranešama, kad oro taksi būtų aprūpinti baterijomis, o salone būtų penkios arba šešios sėdimos vietos. Įdomu ir tai, jog J.Munozas įsitikinęs, kad tokiomis transporto priemonėmis yra įmanomas ir krovinių gabenimas. Tiesa, išlieka neaišku ar skraidantys elektromobiliai naudos tą pačią E-GMP architektūrą kaip ir dabar pardavinėjami „Hyundai“ elektromobiliai.

Vertėtų prisiminti ir tai, jog „Hyundai Motor Group“ dar 2019 metais įsteigė naują „Urban Air Mobility“ diviziją, kurios pagrindinis tikslas yra plėtoti skraidančių mašinų technologiją komerciniais tikslais. Toks gamintojo susidomėjimas šiame sritimi neturėtų stebinti, nes tikimasi, jog per ateinančius 20 metų miesto oro transporto sektorius gali išaugti iki 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Naujai įkurtam „Hyundai“ padaliniui vadovaus patyręs aeronautikos inžinierius Jaiwonas Shinas. Kiek anksčiau jis vadovavo NASA aeronautikos tyrimų misijos direktoratui. Teigiama, jog vadovaujant J.Shinui, „Hyundai“ tikisi tapti „varomąja jėga“ miesto oro transporto sektoriuje.

Skraidantys automobiliai nėra nauja tema tarp įvairių kompanijų, o anksčiau ši sąvoka kėlė tokių milžinų kaip „Uber“ ar „Volocopter“ susidomėjimą. Pastaraisiais metais vis dažniau įvairiose technologijų parodose būna demonstruojami įvairūs tokių automobilių konceptai, tačiau nei vienas iš jų kol kas taip ir neišžengė iš konceptų teritorijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas