Išskirtinis „Dacia“ sprendimas pasiteisino: pirkėjai jau įsigijo milijoną bendrovės automobilių, kurie parduodami su jau sumontuota dujų įranga

Pranešimas spaudai

2024-09-27, 11:59

2 komentarai (-ų)

1 000 000 – tiek automobilių, varomų benzinu ir suskystintomis naftos dujomis (SND), pirkėjų itin pamėgta ir vertinama gamintoja „Dacia“ jau pardavė nuo 2010-ųjų. Toks unikalus rezultatas nėra netikėtas, kadangi „Dacia“ yra vienintelė, siūlanti automobilius su gamykline SND įranga visoje savo gamoje, įskaitant „Sandero“, „Stepway“, „Logan“, „Duster“ ir „Jogger“ modelius.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Išskirtinis „Dacia“ sprendimas pasiteisino: pirkėjai jau įsigijo milijoną bendrovės automobilių, kurie parduodami su jau sumontuota dujų įranga

Remiantis naujais duomenimis, „Dacia“ yra Europos automobilių su SND įranga lyderė, užimanti 67 proc. rinkos. Beveik 40 proc. šio prekės ženklo klientų pasirinko automobilius su minėta įranga.

Nuo 2010 m. „Dacia“ siūlo dviejų degalų rūšių – benzino ir SND – galios pavaras ir neseniai pasiekė 1 mln. suskystintosiomis dujomis varomų automobilių ribą. Dviejų degalų sistema, 2020 m. pervadinta į ECO-G100, užtikrina iki 170 Nm sukimo momentą nuo 2 000 aps./min., o jos universalumas suteikia daugybę privalumų.

ECO-G100 galios pavara yra galingesnė už benzininę versiją (10 AG ir 10 Nm daugiau), sunaudoja 10 proc. mažiau energijos, išmeta 10 proc. mažiau CO2 ir išskiria 90 proc. mažiau smulkiųjų dalelių.

„Dacia“ net 14 metų projektavo, testavo ir tobulino ECO-G100 galios pavaros technologiją, kurią papildė ilgametė „Renault Group“ patirtis. Tai yra viena priežasčių, kodėl ši pavara tokia pat tvirta ir patikima kaip benzininiu varikliu varomame automobilyje.

Inžinierių dėka „Dacia“ automobiliai suprojektuoti ir iš gamyklos išrieda taip, kad galėtų iškart naudoti SND. Dujų bakas įrengtas ten, kur kituose automobiliuose įprastai yra atsarginis ratas, todėl jis nesumažina nei benzino bako, nei bagažinės erdvės. Suskystintųjų dujų modeliams, kaip ir visiems kitiems šios serijos automobiliams, suteikiama 3 metų arba 100 tūkst. km garantija.

„ECO-G100 galios pavarą galima įsigyti už itin prieinamą kainą, o važiuoti su ja – ekonomiška. Suskystintos naftos dujos yra vieni pigiausių degalų rinkoje. Štai Lietuvoje jos kainuoja kone perpus pigiau nei A95 markės benzinas, todėl vairuodami automobilį su tokia įranga ir sudeginę baką degalų, galite sutaupyti net keliasdešimt eurų“, – sako „Dacia“ prekinio ženklo viešųjų ryšių koordinatorius Baltijos šalyse Mindaugas Plukys.

Jis patikina, kad benzinu ir SND varomi „Dacia“ automobiliai vienodai gerai veikia naudodami abu degalus. Modeliuose integruota sistema turi du atskirus bakus, kurių kiekviename, priklausomai nuo modelio, telpa apie 50 litrų. Jais naudotis paprasta: vairuotojas gali rankiniu būdu perjungti vieną baką į kitą ir atvirkščiai arba transporto priemonė gali automatiškai persijungti į benziną, kai suskystintų dujų bakas yra tuščias.

ECO-G100 galios pavaros nuvažiuojamas atstumas yra rekordinis – iki 1 500 km (pagal WLTP).

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas