Japonai pristatė novatorišką prabangaus mobilumo sprendimą: oficialiai pristatytas naujasis „Lexus“ modelis, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Pranešimas spaudai

2023-11-02, 10:16 (atnaujinta 2023-11-02, 10:30)

0 komentarų

„Prabangus mobilumo sprendimas“ (angl. Luxury Mover, LM) – taip savo naujausią modelį pavadino Japonijos prabangių automobilių gamintojas „Lexus“. Susipažinus su Europos rinkos debiutantu iš arčiau, pavadinimo kilmė nebekelia jokios nuostabos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Japonai pristatė novatorišką prabangaus mobilumo sprendimą: oficialiai pristatytas naujasis „Lexus“ modelis, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Daugybę metų automobiliams taikomais aukštais kokybės ir rafinuotumo standartais pagarsėjusi bendrovė sukūrė hibridinį modelį, kuris sujungia mikroautobuso erdvumą su limuzino prabanga ir išryškina stipriąsias abiejų formatų savybes.

Ypatingas dėmesys triukšmo kontrolei

Vienas pagrindinių tikslų, kuriant LM, buvo siekis, kad salone vyrautų tyla ir ramybė. Tai bene svarbiausios prabangos savybės. Šį modelį įkvėpė bendrovės flagmanas „Lexus LS“, kurio pavyzdys rėmėsi tylos koncepcija, perimta iš žmogaus pasivaikščiojimo tyliame miške po atviru dangumi.

Rami ir maloni aplinka, tinkama ramiems pokalbiams su bendrakeleiviais, galimybė mėgautis filmu ar susikoncentruoti į darbo užduotis – visi šie poreikiai formavo gamintojų požiūrį į tai, kokią aplinką reikia sukurti LM modelyje.

Norint pasiekti šį optimalų tylos lygį, buvo kruopščiai išanalizuoti visi triukšmo šaltiniai. Tuomet buvo imtasi visapusiškų priemonių, siekiant juos pašalinti. Inžinieriai sutelkė dėmesį į triukšmų apmalšinimą dar prieš jiems patenkant į saloną. Tam buvo papildomai sandarinami automobilio konstrukciniai elementai, mažinant oro tarpus, ypač – tarp durelių ir kėbulo elementų iš lakštinių metalo dalių.

Triukšmą slopinantys ratai atsveria padangų triukšmą, o keturvietėje LM versijoje įstatytas akustinis stiklas. Jis leidžia sumažinti triukšmo sklaidą tarp priekinės ir galinės salono dalių.

Keturviečiame LM montuojama specialiai jam pritaikyta „Mark Levinson 3D Surround Sound“ garso sistema. Tiek keturių, tiek septynių vietų modeliuose įrengti didelės raiškos didžiuliai plačiaekraniai monitoriai suteikia galimybę mėgautis aukščiausios kokybės garso ir vaizdo kokybe, lyg kine iš automobilių.

Pirmoji tokia automobilinė garso sistema „Lexus“ modelyje turi tiek susietą, tiek nepriklausomą režimus, leidžiančius priekyje ir gale sėdintiems keleiviams mėgautis tuo pačiu turiniu arba kiekvienam pasirinkti atskirą – tai pabrėžia bendrovės dėmesį individualiam komfortui.

Specialiai šiam automobiliui sukurta „Lexus Climate Concierge“ klimato kontrolės sistema pasižymi išplėstinėmis funkcijomis. Jos neapsiriboja paprastu oro kondicionavimu – apima daugiau salono oro valdymo galimybių. Sistema lyg asmeninis patarnautojas rūpinasi, kad vartotojo poreikius atitiktų daugybė skirtingų sistemų: nuo oro kondicionavimo ar galinės salono dalies apšvietimo iki langų užuolaidų reguliavimo bei sėdynių atlošimo padėties.

Pavaros našumas

LM 350h modelyje montuojama hibridinė galios sistema su 2,5 litro darbinio tūrio benzininiu varikliu pasižymi tylia ir našia veikla ir išvysto 184 kW/250 AG galią bei 239 Nm sukimo momentą. Nuo 0 iki 100 km/val. automobilis gali įsibėgėti per 8,7 sek. Visose automobilio versijose įdiegta elektroninė visų varančiųjų ratų pavara su didesniu sukimo momento perdavimu galinei ašiai užtikrina stabilesnį važiavimą posūkiuose ir pagerina keleivių komfortą.

LM įrengtos adaptyviosios kintamosios pakabos amortizatoriuose sumontuoti dažniui jautrūs vožtuvai. Jie keičia amortizatorių veikimą: reaguodami tiek į mažos amplitudės, tiek į aukšto dažnio vibracijas, vožtuvai sumažina kelio paviršiaus poveikį, juntamą automobilio viduje. Be to, ši pakaba turi linijinius solenoidinius aktuatorius, padidinančius važiavimo komfortą ir užtikrinančius tikslesnį atsaką į veiksmus vairu.

Dėmesys saugumui

Nuo komforto neatsiejamas ir didelis dėmesys saugumui. Naujajame LM įdiegtos naujausios kartos „Lexus Safety System+“ aktyviosios saugos funkcijos ir pagalbos vairuotojui sistemos.

Išplėstos susidūrimo prevencijos sistemos funkcijos dabar apima ir avarinio vairavimo pagalbą bei adaptyviąją pastovaus greičio palaikymo sistemą. Pastaroji veikia kartu su proaktyvios pagalbos vairuotojui funkcija ir padeda saugiau manevruoti lėtame miesto eisme. Pagalbinė eismo juostos keitimo sistema, priekinio skersinio eismo perspėjimo ir vairuotojo elgesio stebėjimo funkcijos dar labiau išplečia saugos diapazoną.

„Lexus“ pabrėžia ypatingą šios markės automobilių svetingumą, vadinamąjį „aukščiausiąjį Omotenashi“. LM modelyje jį iliustruoja menkiausios detalės: nuo centrinės pertvaros, užtikrinančios papildomą kėbulo tvirtumą ir standumą, keturių vietų modelyje iki integruotų paviršių temperatūros nuskaitymo galimybių – dėl komforto atsižvelgta į kiekvieną smulkmeną.

„Lexus LM“ debiutas atveria naują įdomų skyrių gamintojo istorijoje. Atkakliai siekdama įsitvirtinti prabangaus mobilumo viršūnėje, bendrovė viso pasaulio entuziastams pateikė dar vieną komforto, prabangos ir naujovių derinį viename automobilyje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas