Japonijos automobilių milžinė demonstruoja sprendimus iš ateities: pristatė išskirtinį koncepcinį modelį, kuris nustebins savo dizaino sprendimais

Arnas Balčiūnas

2023-09-27, 09:00

1 komentaras

Japonijos automobilių gamintojas „Nissan“, elektromobilių rinkoje yra puikiai žinomas dėl „Leaf“ modelio, kuris Europoje debiutavo dar 2011 metais. Tačiau ryškiausios bedrovės dienos jau kuris laikas praeityje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Japonijos automobilių milžinė demonstruoja sprendimus iš ateities: pristatė išskirtinį koncepcinį modelį, kuris nustebins savo dizaino sprendimais

Dar visai neseniai, „Nissan“ pasiekė simbolinę ribą – bendrovės elektromobilių pardavimai perkopė vieno milijono ribą, tačiau tam japonams prireikė daugiau nei 13 metų. Tačiau dabar bendrovė planuoja sugrįžimą ir pademonstravo naują koncepcinį modelį.

Londone įvyko speciali „Nissan“ spaudos konferencija, kurios metu pademonstruotas „Concept 20-23“ koncepcinis modelis. Įdomiausia tai, jog šis sprendimas, tai ne tik elektrinė transporto priemonė. Šis modelis vienija „Formulę E“ lenktynes, kompiuterinius žaidimus bei praktišką vairavimą mieste.

„Nissan Design Europe“ jaunųjų talentų sukurtas automobilis siekia, kad juo žmonės norėtų važinėti būtent miestų gatvėmis. Tai - trijų durų hečbeko konstrukcijos su specialiomis savybėmis, gerinančiomis jo judėjimą. Pavyzdžiui, priekyje ir gale esantys gilūs slenksčiai nukreipia orą stabdžiams aušinti, todėl automobilis tampa efektyvesnis.

Nesunku pastebėti, jog šis koncepcinis modelis aprūpintas didžiuliais ratais, kuriuos gaubia ganėtinai smarkiai išsigaubusios arkos. Šios arkos turi specialias ventiliacijos angas, padedančias sumažinti pasipriešinimą vėjui, taip siekiant efektyvumo. Automobilio salone viskas paprasta - jame yra du svarbią informaciją rodantys ekranai.

„Nissan“ atstovų teigimu, „Concept 20-23“ koncepcinį modelį formavo internetinių lenktynių pasaulis. Šiuo nauju požiūriu siekiama sujungti šiuolaikinį miesto gyvenimą su internetinių žaidimų azartu, o išmetamųjų teršalų kiekis neviršija nulio.

Deja, tačiau „Nissan“ neatskleidžia detalios informacijos apie technines šio elektromobilio savybes bei kokie yra bendrovės ilgalaikiai planai. Tačiau akivaizdu, kad čia naudojami dizaino sprendimai turės įtakos būsimiems kompanijos elektromobiliams, siūlydamas sportiško dizaino ir praktiškų vairavimui mieste skirtų funkcijų derinį.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas