Japonų automobilių milžinės suvienijo savo jėgas: paskelbta apie bendradarbiavimą, kartu kurs naujus elektrinius automobilius

Arnas Balčiūnas

2024-03-18, 10:30

0 komentarų

Jau kuris laikas buvo kalbama, jog Japonijos automobilių bendrovės „Nissan“ ir „Honda“ gali suvienyti savo jėgas. Dabar tokia informacija patvirtinta ir oficialiai. Abi šios kompanijos bendradarbiaus kuriant elektrinius automobilius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Japonų automobilių milžinės suvienijo savo jėgas: paskelbta apie bendradarbiavimą, kartu kurs naujus elektrinius automobilius

Nors jų bendradarbiavimo apimtis dar tikslinama, šis susivienijimas rodo, kad Japonijos automobilių gamintojai pasiryžę skirti didelius resursus, kuriant naujus elektromobilius.

Bendradarbiavimas pradėtas tuo metu, kai Japonijos automobilių pramonės gigantai susiduria su aršia pasauline konkurencija elektromobilių rinkoje. „Tesla“ ir Kinijos konkurentai, tokie kaip BYD, išsiveržė į priekį, todėl japonų bendrovės yra priverstos vytis savo konkurentus.

Verta prisiminti ir tai, kad „Nissan“, prieš daugiau nei dešimtmetį pradėjusi gaminti masinei rinkai skirtus elektromobilius, buvo nustelbta veržlesnių konkurentų. Patikimais ir taupiais degalais pasižyminčiai „Honda“ taip pat sunkiai sekėsi įsitvirtinti elektromobilių sektoriuje.

„Pripažįstame, kad turime paspartinti savo procesus, siekdami visiškai neutralizuoti anglies dvideginio išmetimą ir sukurti ateitį be avarijų“, - sakė „Nissan“ generalinis direktorius Makoto Uchida. „Ši strateginė partnerystė - tai pripažinimas, kad turime atsisakyti senosios praktikos ir bendradarbiauti, kad išliktume konkurencingi.“

Toks bendradarbiavimas turėtų atnešti daug naudos abiem bendrovėms. Bendrai kuriant pagrindinius elektromobilių komponentus, pavyzdžiui, akumuliatorius ir jėgos agregatus, būtų galima smarkiai sumažinti sąnaudas ir pagreitinti gamybą. Be to, sujungus automobilių programinės įrangos patirtį, „Nissan“ ir „Honda“ galėtų padėti kurti pažangias pagalbos vairuotojui sistemas ir net autonominio vairavimo technologijas.

„Automobilių pramonė išgyvena kartą per šimtmetį vykstančią transformaciją. Turime ištirti partnerystės potencialą, kad sukurtume naują vertę ir žengtume į priekį“, - tikino „Honda“ prezidentas Toshihiro Mibe.

Šis strateginis poslinkis taip pat svarbus visai Japonijos automobilių pramonei. Pramonės lyderė „Toyota“ istoriškai pirmenybę teikė hibridinėms technologijoms, o ne visiškai elektra varomoms transporto priemonėms. Tuo tarpu „Nissan“ ir „Honda“ partnerystė gali reikšti platesnį pramonės posūkį link visiškai elektrinių automobilių ateities.

Bendrovės dar neatskleidė konkrečių finansinių susitarimo detalių, tačiau abiejų kompanijų vadovai pripažino, kad ateityje gali būti susietas kapitalas. Kol kas daugiausia dėmesio skiriama bendradarbiavimo galimybių pagrindinėse srityse nagrinėjimui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas