Japonų milžinės pademonstravo išskirtinį automobilį: siekiama ambicingų tikslų, turės išskirtinių galimybių, tačiau didžioji intriga išlieka paslaptyje

Lukas Snarskis

2023-01-05, 23:54 (atnaujinta 2023-01-06, 01:56)

0 komentarų

Las Vegase prasidėjo kasmetinė technologijų paroda CES 2023. Kaip ir įprasta, šio renginio metu technologijų entuziastams pademonstruojamas ne vienas naujas produktas, o ilgai lauktą naujieną pristatė ir Japonijos milžinės „Sony“ ir „Honda“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Japonų milžinės pademonstravo išskirtinį automobilį: siekiama ambicingų tikslų, turės išskirtinių galimybių, tačiau didžioji intriga išlieka paslaptyje

Dvi Japonijos bendrovės suvienijo savo jėgas ir įkūrė jungtinę kompaniją, kuri žinoma kaip „Sony Honda Mobility“. Pagrindinis naujojo darinio tikslas – kurti elektrinius automobilius ir su jais susijusius produktus. Las Vegase buvo pademonstruota ir pirmoji naujiena, apie kurią buvo kalbama jau kuris laikas, ir tai – naujasis „Afeela“ elektromobilis.

Pirmasis japonų elektromobilis prekyboje turėtų pasirodyti pirmoje 2025 metų pusėje, kuomet startuos išankstinių užsakymų etapas, o tų pačių metų pabaigoje tikimasi pradėti ir oficialią prekybą. „Sony Honda Mobility“ vadovas Yasuhide Mizuno nepateikė daug informacijos apie transporto priemonę, tačiau atskleidė, kad šis konceptas daug dėmesio skirs autonomijai, galimybėms ir visumai, kuri kurtų puikią vairavimo patirtį.

Skelbiama, jog „Afeela“ turėtų naudoti daugiau nei 45 jutiklius ir kameras, o čia taip pat rasime ir „Qualcomm Snapdragon“ sukurtą skaitmeninę važiuoklę, kuri pasiūlys 800 TOPS skaičiavimų pajėgumą pagrindinėms funkcijoms, tokioms kaip ADAS, informacijos ir pramogų sistema, ir telematika.

Viena įdomiausių savybių, kuri atskleista apie naująjį „Sony Honda Mobility“ kuriamą elektromobilį – tai medijos juosta priekinėje automobilio dalyje, kuri leis komunikuoti su kitomis transporto priemonėmis bei žmonėmis. Panašu, kad „Afeela“ turės tarsi specialų ekraną, kuris apjuos priekinę dalį, tačiau daugiau informacijos apie šį sprendimą nėra pateikiama.

Kalbant apie autonomiją, „Afeela“ turėtų pasižymėti 3 lygio autonominio vairavimo galimybe, esant ribotoms sąlygoms, ir 2+ lygį, kuris būtų naudojamas ir miestuose. „Sony“ atstovai pažymėjo ir tai, jog vartotojams ketinama pasiūlyti išskirtinę naudotojo sąsają, kuri pasiūlyti dar nematytų galimybių. Pranešama ir apie partnerystę su „Epic Games“, tačiau nėra aišku ką toks bendradarbiavimas galėtų pasiūlyti. Tiesa, tikėtina, kad „Afeela“ elektromobiliai turės specialią prenumeratų paslaugą, o tai rodo, kad norint maksimaliai išnaudoti šios transporto priemonės privalumus – teks susimokėti papildomai.

Nors „Sony Honda Mobility“ atstovai ir neužsiminė, tačiau Bene daugiausiai kalbų kelianti naujovė, kuri turėtų būti pasiūlyta su šiuo naujuoju automobiliu – tai galimybė mėgautis „Sony PlayStation 5“ žaidimų kompiuteriu. Bendrovės vadovai tokių kalbų nei paneigė, nei jas patvirtino.

„Sony“ mano, kad elektrinės transporto priemonės yra pagrindinė būsimų elektronikos ir pramogų produktų kūrimo platforma. Tačiau ji nenori tiesiog licencijuoti savo techninės ir programinės įrangos automobilių gamintojams, todėl ir gimė „Afeela“ elektromobilis. Tai leis pasiūlyti savo paslaugas, tačiau jos išliks jų pačių rankose.

Deja, tačiau Las Vegase taip ir nebuvo atskleista jokios konkretesnės informacijos apie būsimąjį „Afeela“ elektromobilį, ypatingai kas liečia jo techninę specifikaciją bei galimybes. Kaip bebūtų, iki oficialaus išleidimo dar liko daugiau nei du metai, todėl belieka tik laukti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas