Kinai sukūrė neįtikėtinai pigų automobilį: „Nammi 01“ modelis pasiūlys dėmesio vertas savybes už neįtikėtinai žemą kainą, tačiau europiečiai mokės kone dvigubai daugiau

Bilis.lt

2024-01-11, 07:46

3 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektrinės transporto priemonės, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą, o taip pat pasiūlė ir itin pigių modelių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai sukūrė neįtikėtinai pigų automobilį: „Nammi 01“ modelis pasiūlys dėmesio vertas savybes už neįtikėtinai žemą kainą, tačiau europiečiai mokės kone dvigubai daugiau

Kinijos automobilių gamintojai veržiasi į Europos rinką, kas kelia didžiųjų gamintojų susirūpinimą. Ir tai suprantama. „Dongfeng“ kompanija dabar pristatė dar vieną naują elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „Nammi 01“. Ir nors kol kas šis modelis prieinamas tik Kinijoje, tačiau jo kaina ir savybės – nustebins daugelį.

Kompaktiškas elektromobilis talpina iki penkių žmonių, o jo matmenys siekia 4 030 mm x 1 810 mm x 1 570 mm, o ratų bazė – 26,6 cm. Naujasis „Dongfend Nammi 01“ bus prieinamas įvairių ryškių spalvų, tokių kaip geltona, balta, mėlyna ir pan. Negana to, standartinius 16 colių ratlankius galima pakeisti į kiek didesnius – 17 colių.

Naujasis „Nammi 01“ modelis varomas priekyje sumontuotu nuolatinių magnetų sinchroniniu varikliu, kuris išvysto 70 kW galią ir 160 Nm sukimo momentą. Šis kompaktiškas automobilis gali pasiekti 140 km/val. maksimalų greitį, todėl turėtų tikti ne tik kelionėms mieste, bet ir užmiestyje.

Pranešama, jog šis elektromobilis turės du skirtingus ličo geležies fosfato akumuliatorių paketus. 31,45 kWh baterija leis nuvažiuoti maždaug 330 kilometrų, o 42,3 kWh akumuliatorius suteiks 430 kilometrų kelionėms vienu įkrovimu. „Dongfeng“ atstovai pažymi, jog įkrovimas nuo 30 iki 80 proc. galimas vos per 30 minučių.

Elektromobilio pirkėjams siūlomi ir du interjero spalvų deriniai - juodai baltas ir juodai pilkas. Viduje įrengtas 5 colių LCD prietaisų skydelis, dviejų stipinų daugiafunkcinis vairas ir 12,8 colio centrinis ekranas. Automobilis palaiko nuotolinio valdymo mobiliaisiais įrenginiais.

„Nammi 01“ modelio priekinėje dalyje - uždaro dizaino grotelės ir trikampio formos priekiniai žibintai, o kiti akį traukiantys elementai - paslėptos durų rankenos, berėmės durys, pakabinamo stogo konstrukcija ir išskirtiniai apvalūs galiniai žibintai. Verta paminėti, jog šis elektromobilis aprūpintas ir pažangia vairavimo pagalbos sistema.

Skelbiama, jog pigiausias šio kompaktiško „Dongefeng“ elektromobilio modelis kainuos vos 9 700 eurų, o talpesnę bateriją turintis variantas bus parduodamas už 13 600 eurų. Tiesa, gamintojas ketina šią transporto priemonę pasiūlyti ir Europoje. Nors kol kas nėra žinoma kada tai įvyks, tačiau mums jis bus parduodamas už ženkliai didesnę kainą – maždaug 26 tūkst. eurų.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas