Kinijos automobilių milžinė ruošiasi tarptautiniam naujienų pristatymui: rugsėjo 20 dieną debiutuos aukščiausios klasės „Denza“ serijos modelis, kainuosiantis nuo 43 tūkst. eurų

Lina Snarskienė

2024-09-17, 16:35

0 komentarų

Elektrinių automobilių rinkoje vis labiau auga konkurencija. Didžiulę įtaką tam daro ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus pristato ne tik vietinėje rinkoje, tačiau jau veržiasi į kitus regionus. Net ir Europoje galima įsigyti nemažai skirtingų elektromobilių, kurių gamintojai – Kinijoje.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Kinijos automobilių milžinė ruošiasi tarptautiniam naujienų pristatymui: rugsėjo 20 dieną debiutuos aukščiausios klasės „Denza“ serijos modelis, kainuosiantis nuo 43 tūkst. eurų

Kiniškų elektromobilių gamintojas BYD ruošiasi būsimam pasauliniam pristatymui savo prabangaus prekės ženklo „Denza“ naujam modeliui. „Z9 GT“ universalus elektromobilis, kurį bus galima įsigyti tiek hibridinės (PHEV), tiek visiškai elektrinės (BEV) konfigūracijos.

Rugsėjo 20 dieną debiutuosiančiu prabangios klasės automobiliu siekiama mesti iššūkį įsitvirtinusiems aukščiausios klasės segmento žaidėjams, nes jis pasižymi puikiomis eksploatacinėmis savybėmis, prabangiomis funkcijomis ir konkurencinga kaina.

„Z9 GT“ PHEV sujungia 2,0 l variklį su turbokompresoriumi ir trimis elektros varikliais bei sukuria įspūdingą 640 kW galią, todėl tai yra vienas galingiausių hibridinių automobilių rinkoje. Tokia jėgainės konfigūracija užtikrina nemažą 100 km ridą, o net ir važiuojant vien tik benzinu po baterijos išsikrovimo, žadama, kad degalų sąnaudos bus tik 5,6 l/100 km.

Visiškai elektrinė BEV versija yra dar galingesnė. Trijų variklių galia siekia 710 kW ir žadamas 630 km nuvažiuojamas atstumas. Akumuliatorinis variantas nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 3,4 sekundės ir lenkia PHEV 3,6 sekundės.

Žymaus dizainerio Wolfgango Eggerio sukurtas „Z9 GT“ modelis turi drąsias priekines groteles ir elegantišką per visą plotį išsidėsčiusią galinių žibintų juostą. 5180 mm ilgio, 1990 mm pločio ir 3125 mm ratų bazės matmenų automobilis, lyginant su tokiais varžovais kaip „Porsche Panamera“, kelyje atrodo solidžiau. Įdomu tai, kad PHEV modelis yra šiek tiek ilgesnis - 5195 mm, nes jo buferiai yra ryškesni.

Z9 GT technologijų kupinas interjeras su daugybe skaitmeninių ekranų, puošiančių prietaisų skydelį ir durų skydelius. Išskirtinis bruožas – įrengti du šaldytuvai: mažesnis, skirtas priekiniams keleiviams, ir didesnis, esantis gale, kuriame telpa iki keturių vyno butelių. Deja, šis papildomas prabangos akcentas mažina bagažinės erdvę ir riboja galimybę nulenkti antrosios eilės sėdynes.

Šiuo metu Kinijos pirkėjai gali iš anksto užsisakyti penkių skirtingų komplektacijų „Z9 GT“, o tiekimas bus pradėtas rugsėjo pabaigoje. Šio prabangaus automobilio kaina prasideda nuo maždaug 43 tūkst. eurų ir baigiasi ties 53 tūkst. eurų. Gamintojas savo kūriniu tikisi sužlugdyti aukštos klasės segmentą Europos rinkoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas