Kinijos gamintojai reaguoja į Europos Sąjungos taikomus papildomus tarifus: „MG Motor“ planuoja pradėti elektromobilių gamyklos statybas Ispanijoje

Tomas Eidukevičius

2024-07-19, 10:55 (atnaujinta 2024-08-07, 10:07)

0 komentarų

Elektromobilių bumui tęsiantis – auga ir konkurencija rinkoje. Europoje ne vienerius metus buvome pripratę prie tų pačių, gerai žinomų, automobilių gamintojų vardų, tačiau pastaruoju metu galime išvysti vis daugiau naujų vardų, kurie atkeliauja iš Kinijos ir sėkmingai įsitvirtina mūsų regione.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Kinijos gamintojai reaguoja į Europos Sąjungos taikomus papildomus tarifus: „MG Motor“ planuoja pradėti elektromobilių gamyklos statybas Ispanijoje

„SAIC Motor Corp.“ korporacijai priklausanti bendrovė „MG Motor“ planuoja statyti pirmąją savo gamyklą Europoje. Ši žinia pasirodė įmonei siekiant išvengti didelių tarifų, kuriuos Europos Sąjunga nustatė Kinijos importuojamiems elektra varomiems automobiliams.

Pranešama, jog galutinė sprendimą „MG Motor“ ketina priimti iki rugsėjo 30 dienos, o gamybą naujoje gamykloje Ispanijojė turėtų būti pradėta iki 2027 metų pabaigos. Ši gamykla visų pirma būtų skirta Europos rinkai ir joje būtų gaminami įvairūs MG elektriniai modeliai. MG taip pat vertina alternatyvias vietas Vengrijoje ir Čekijoje, kur darbo sąnaudos yra mažesnės.

Pagrindinis MG plėtros Europoje katalizatorius yra noras išvengti didėjančių muitų, taikomų į ES rinką įvežamiems kiniškiems elektriniams automobiliams. Šie tarifai, iš pradžių buvę 10 proc., tačiau visai neseniai padidėjo iki 37,6 proc. Europos Komisija dar praėjusių metų spalį pradėjo antisubsidijų tyrimą, dėl kurio galiausiai buvo nustatyti papildomi muitai.

MG griežtai pasisakė dėl tokio ES sprendimo, laikydama jį sąžiningos konkurencijos ir laisvosios prekybos principų pažeidimu. Nepaisant šių iššūkių, bendrovė dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą Europos rinkai, žadėdama įveikti galimus pardavimų svyravimus ir atkakliai tęsti savo veiklą.

Kinijos automobilių gamintojas toliau plečia savo elektrinių automobilių portfelį. Naujausias papildymas buvo pademonstruotas Gudvudo greičio festivalyje, kuomet kompanijos atstovai pristatytė „MG Cyber GTS“ sportinį modelį.

Šis dviejų durų, keturių sėdimų vietų sportinis automobilis su kietu stogu prisijungė prie praėjusių metų lapkritį debiutavusio „MG Cyberster“. Pagal „MG Cyber Cube“ platformą sukurtas „Cyberster“ yra prieinamesnis elektrinis sportinis automobilis, kurio kaina Kinijoje prasideda nuo 41 tūkst. eurų.

Deja, Europoje jo kaina prasideda nuo kur kas didesnės 65 tūkst. eurų sumos. Aukščiausios klasės „Cyberster“ variantas, kuriame įrengti du elektros varikliai, generuojantys iki 400 kW galią ir didžiausią 725 Nm sukimo momentą, nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti vos per 3,2 sekundės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas