„MediaTek“ ir „Nvidia“ suvienijo savo jėgas: kurs moderniausius sprendimus automobiliams, sužinokite kokias naujoves ketina pasiūlyti

Arnas Balčiūnas

2023-06-21, 07:45

0 komentarų

„Nvidia“ paskelbė, kad bendradarbiauja su „MediaTek“, kad sukurtų lustų sistemas (SoC) transporto priemonėms, kurios teiks informacijos ir pramogų paslaugas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„MediaTek“ ir „Nvidia“ suvienijo savo jėgas: kurs moderniausius sprendimus automobiliams, sužinokite kokias naujoves ketina pasiūlyti

Pagal planus „MediaTek“ kurs lustus naudodama „Nvidia“ GPU mikroschemą, kurioje veikia „Nvidia“ DRIVE platforma.

Pasak „Nvidia“ generalinio direktoriaus Jenseno Huango, šis žingsnis bus naudingas ne tik aukščiausios kokybės transporto priemonių savininkams. „Pramonėje pirmaujančios „MediaTek“ sistemos lusto ir „Nvidia“ GPU ir DI programinės įrangos technologijų derinys suteiks galimybę naudotis naujomis vartotojų patirtimis, patobulinta sauga ir naujomis prijungtomis paslaugomis visiems transporto priemonių segmentams – nuo prabangaus iki pradinio lygio“, – sakė Huangas.

„Nvidia“ varomas lustas padės klientams pateikti patobulintą „Dimensity Auto“ platformą. „Dimensity Auto“ yra „MediaTek“ sprendimas transporto priemonėms, suteikiantis pramogų ir salono funkcijų automobiliuose, kuriuose yra įdiegtas.

„Nvidia“ yra pasaulyje žinoma DI ir kompiuterijos pradininkė ir pramonės lyderė. Su šia partneryste mūsų bendradarbiavimo vizija yra sukurti pasaulinį vieno langelio parduotuvės principą automobilių pramonei, kuriant naujos kartos išmanias, visada prijungtas transporto priemones“, – sakė „MediaTek“ generalinis direktorius Rickas Tsai. „Per šį ypatingą bendradarbiavimą su „Nvidia“ mes kartu galėsime pasiūlyti tikrai unikalią platformą daug skaičiavimo reikalaujančiai, programinės įrangos apibrėžtai ateities transporto priemonei.“

Praėjusią savaitę „Nvidia“ akcijų kaina pakilo 80 $ iki maždaug 380 $ už akciją dėl paklausos, kad dirbtinio intelekto lustai būtų naudojami tokiems dalykams kaip „ChatGPT“. Ar tokia akcijų kaina iš tikrųjų pagrįsta – tai visai kitas klausimas.

Akcijų rinka šiandien uždaryta, todėl negalėsime pamatyti, kokią įtaką šios dienos pranešimai turės kainai, tačiau, be jokios abejonės, ji šiek tiek pakils.

Neseniai įvykęs „Nvidia“ šuolis nutiko generatyvinio DI dėka ir ši technologija taip pat labai padeda kitoms įmonėms, tokioms kaip „Microsoft“ ir „Google“. Dėl aukštesnių palūkanų normų akcijų rinka ėmė strigti, nes žmonės mažina savo išlaidas, tačiau panašu, kad generatyvinis DI padeda technologijų įmonėms atremti šią tendenciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas