„Android“ telefonuose atsiras galimybė, kurios niekas neprašė, tačiau patiks daugeliui. Naujovę jau gali išbandyti kai kurie laimingieji

Arnas Balčiūnas

2024-05-02, 10:55 (atnaujinta 2024-05-02, 19:27)

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė kasmet pristato naują „Android“ operacinės sistemos versiją, o šių metų pabaigoje daugelis galės išbandyti „Android 15“ platformą. Tai bus didžiausias metų atnaujinimas, tačiau „Google“ turi ir daugiau naujovių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Android“ telefonuose atsiras galimybė, kurios niekas neprašė, tačiau patiks daugeliui. Naujovę jau gali išbandyti kai kurie laimingieji

„Google“ testuoja naujuosius „Audio Emoji“, kurie jau dabar pasiekia kai kuriuos išmaniųjų telefonų turėtojus. Naujoji galimybė jau dabar prieinama ribotam kiekiui „Android“ įrenginių turėtojų, kurie naudoja „Google Phone“ programėlės betą versiją 128, praneša „9to5Google“.

Emotikonų palaikymas nėra naujiena „Google“ kompanijai. Paieškos milžinė jau anksčiau yra įdiegusi su emoji susijusias funkcijas į „Google Sheets“, „Gmail“ ir net „Google Maps“. Tačiau šį kartą bendrovė bando padaryti kažką naujo.

Ši funkcija yra sukurta kaip garsinis atitikmuo emotikonams, paprastai naudojamiems tekstinių žinučių programėlėse. Šia galimybę galima rasti „Google Phone“ aplikacijos meniu, palietus trijų taškų meniu mygtuką. „Audio Emoji“ yra atsarginiai garso efektai, susieti su šešiais skirtingais emodžiais.

Telefono skambučio metu „Google Phone“ programėlėje galite pasirinkti vieną iš emotikonų, kad kelias sekundes būtų rodoma animacija ir ją lydintys garso efektai. Grojant garso efektus gali girdėti abi pokalbio pusės. Tačiau leidinyje pažymima, kad tarp garso efektų yra „atšalimo laikas“, kuris neleidžia naudotojui juos paleisti vieną po kito.

„Išreikškite emocijas ir nuotaikas tokiais garsais kaip plojimai, juokas, liūdnas trombonas ir dar daugiau, naudodami bakstelėjamuosius emoji, kai skambinate“,- šią naujoją galimybę paaiškina „Google“ atstovai.

Šiuo metu funkcija palaiko šešis skirtingus garsinius emotikonus. Tačiau nepranešama, ar ateityje bus pridėta daugiau emotikonų ir kokie jie bus pasirinkti. Tiesa, naujoji galimybė kol kas yra prieinama tik ribotam kiekiui „Android“ vartotojų, tačiau netrukus turėtų pasiekti ir daugelį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas