Norvegijoje demonstruojamas pavyzdys visam pasauliui: priimtas istorinis sprendimas, vidaus degimo variklių dienos jau visai suskaičiuotos

Lukas Snarskis

2023-10-14, 16:30

23 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne paslaptis, jog Norvegija yra tarp lyderių visame pasaulyje, o tai kai kurias bendroves priverčia imtis atitinkamų sprendimų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Norvegijoje demonstruojamas pavyzdys visam pasauliui: priimtas istorinis sprendimas, vidaus degimo variklių dienos jau visai suskaičiuotos

Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“, priėmė sprendimą ir paskelbė apie vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių prekybos stabdymą šalyje. Norvegijoje jau ne vienerius metus parduodama daugybė elektromobilių, o toks „Hyundai“ sprendimas neturėtų labai stebinti ir, tikėtina, nepadarys didelės žalos bendrovės pardavimams.

„Mes labai tikime savo turimų modelių asortimentu, o dabar, kai pristatėme visiškai naują „Ioniq 6“, atėjo laikas Norvegijos rinkoje parduoti tik elektrinius automobilius. „Ioniq 5 ir „Kona Electric“ jau seniai yra populiariausi mūsų automobiliai šioje rinkoje, todėl esame įsitikinę, kad mūsų elektromobiliai atneš mums tolimesnę sėkmę ir ateityje“, - teigė generalinis „Hyundai Motor Norway“ direktorius Thomasas Rosvoldas.

Pranešama, jog „Hyundai“ nuo 2020 iki 2022 metų Norvegijoje pardavė maždaug 25 tūkst. automobilių, o 92 proc. jų buvo elektriniai modeliai. T.Rosvoldas pažymi ir tai, jog Pietų Korėjos bendrovė yra tarp populiariausių automobilių gamintojų šalyje. Norvegijoje nuo šiandien bus galima įsigyti tris kompanijos elektromobilius – tai „Ioniq 5“, „Ioniq 6“ ir „Kona Electric“, kurie dar iki šio sprendimo sulaukė didžiulio norvegų susidomėjimo.

Priminsime, jog Norvegijos naujų automobilių pardavimo duomenys rodo, kad iškastiniu kuru varomų automobilių rinka mažėja beprotišku tempu. Kaip valstybė, Norvegija yra labai stipriai pažengusi elektromobilių bei jų infrastruktūros adaptacijos klausimais. Šalyje taikomi dideli mokesčiai transporto priemonėms, kurios varomos iškastiniu kuru, o tai stipriai parodoma jų kainą ir žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šalies rinkoje elektrinės transporto priemonės tampa konkurencingesnės, o vietinė elektromobilių rinka nepaprastai išaugo ir visuomenei tapo prieinami vis naujesni EV (elektrinių transporto priemonių) modeliai.

23 komentarų

Evil

Žmonės nemasto, kad reikalinga infrastruktūra gerai paruošta, kurios nei su žiburiu nerasi. Kitas faktorius krovimo laikas, bei baterijos reagavimas į oro sąlygas , kas šiaurės regionuose labai sutrumpina jos gyvavimą ir reikalauja dažno krovimo, o tai jau atsiliepia eksploatacijos periodui. Kitas svarbus faktorius apie ka nemasto "žaliukai energetikai mėgėjai" KROVIMO LAIKAS, benzina ar dyzelį isipili per 5min, o krausi mažiausiai 30min tam kad iki kitos krovimo stoteles davažiuotum, jei davažiuosi.
Taip kad pirma mastyti reikia kokia nauda iš tu elektriniu nesamonių, o paskui jau jas diegti.
Svarbus faktorius, baterijos gamyba kaip vyksta pasidomėkite, tai apie jokia ekologija net kalbū negali būti, nafta ekologiškesnė gaunasi nei elektriniai ratai.

Va ir gyvenkite dabar su tokiais faktais :)

Sriegas Bevaržtis

Viskas daro ant elektros, o jos gavybos nedidina. Tai ji tuoj ims nežmoniškai brangti. Be to iki šiol beveik visa elektra gaminama naudojant iškastinį kurą. Tai kur čia žalios elektrifikacijos logika?

Tomas

Gaila pusės komentatorių, gyvena vatinem paniatkem arba vergauja kažkam, arba yra šiaip debilai. Straipsnio pavadinimas visai ne į temą. Liks tie vidaus degimo. varikliai bet bus ir elektra, VW dabar yra nemažai pažengę naujo dyzelino gamybos procese kuris gaunamas ne iš naftos ir išmeta gerokai mažiau CO2, kaip teigia VW jo kaina bus gerokai mažesnė, nei dabartinio dyzelio. Norvegai turi shaibu todėl vaikosi madų, o jus varguoliai nepavydekit...

Abus

Tavo mėgstamiausias isteklis turbut vata. Auto irgi turi vata varoma? Tie kurie garsiai saukia ,,vatnikai"!! patys yra didžiausi vaitnikai. Kaip sakoma neteisk ir nebusi teisiamas.

Jonas

Su elektramobiliais į keltus kai kuriose šalyse neįleidžia - labai gerai dega... Šita propoganda tik dar vienas žingsnis links visko ką vertingesnio turi nusavinimo - vergus lengviausia valdyti. Nieko, šitus banditus, žudikus ir prievartautojus atpildas irgi netruks pasiekti!..

XM

Tai toj pačioj Norgėje ir neįleidžia į keltus ir požeminius parkingus. Influencerių straipsnis, nieko nevertas, tuo labiau kad automobilių norvegai negamina.

Rimas

Nesvaikit,ten norvegija ,o cia jei nepastebejot lietuva!, dziaugesi zmones kad ant duonytes jieli jieli sukrapsto!!!.

Patarimas

Netriesk, Lukai, iš anksto Niekas čia nesuskaičiuota. Azija, Afrika ,Australija kaip vazinėjo su neelektriniais- taip ir važinės. Čia tik miestų transportas. Taip ir matau kazacha stepej , rusa Sibire ar negra savanoj su elektriniu dzipu :)). Taip kad maziau fantazuok.

Aga

Pažiūrėkit, kiel elektromobilių sudegė Anglijone Lutono oro uosto automobilių stovėjimo aikštelėje. Sakė, jie labai sproginėjo.

Kurpis

Visa sita nesąmone daroma, kad zmones neturėtų pasirinkimo, kad taptų priklausomi vien nuo elektros. Dabar galima rinktis hibrida, benzina, dyzelina, elektra, net vandenili galimai paleis. Bet priemus direktyva naikinti vidaus degimo variklius pasirinkimo nebebus. Tie, kurie dejo saules elektrines su valstybes subsidija jau suprato apgaules masta, kai sauleta diena nuotoliu neva isjungiamos elektrines, ir vel pijungiamos apsiniaukusia diena, kad rodyti jog maziau pagaminta elektros ir vis tiek verciama pirkti is biržos. Net malkinius pecius vercia naikinti atsieit del tarsos, o duju kainos vis kils ir kils, prievarta verciama rintis vieninteli istekli-elektra. Visas sis dalykas elektros kainas pakels tiek kiek dabar kainuoja benzinas ir dyzelinas. Ir jus tai vadinate pavydžiu pasauliui? Nejuokinkit.

Norvegas

Norvegijoje, registruoti automobiliai, pagal degalu rusi uz 2022m.
Dyzelinas 39%
Benzinas 28%
Elektra 21%
Hibridai 12%

Norvegas

Registruoti, bet ne parduoti nauji. Nuo šių metų sausio pirmos fiziniai asmenys gali įsigyti tik elektrinius automobilius. Tai 100 proc pardavimu atmetus komercinius

Benzinas

Kur dėsit po eksplotacijos akomuliatorius apie tai dar niekas negalvoja nes akomuliatoriu utelizavimas bus brangesnis nei pats automobilis vidaus variklis nors i metalo lauža gali priduoti ir bus perdirbtas i kita reikalinga daikta, i Lietuva jau pradėjo iš tos Norvegijos ta elektrini padevėta šlamšta grusti nes lietuviai nelabai iperka naujo.

Girtaškas

Kaip ir rašai bus utelizuojami. Sukurtos genetiškai modifikuotos utėlės, kurios ir sugrauš tuos akumuliatorius, nespės gaminti.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas