Olandai pristatė neįtikėtinais sprendimais aprūpintą automobilį: naujasis modelis mes iššūkį rinkos milžinams, tačiau nustebins žema kaina

Lukas Snarskis

2023-01-07, 14:28

0 komentarų

Elektriniai automobiliai tampa vis populiaresni, o didžioji dauguma gamintojų pradeda skirti vis didesnį dėmesį būtent šių transporto priemonių gamybai. Tačiau esant dabartinei situacijai su elektros tiekimu, tokių automobilių ateitis tampa vis labiau miglota. Bet sprendimą tam turi olandai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Olandai pristatė neįtikėtinais sprendimais aprūpintą automobilį: naujasis modelis mes iššūkį rinkos milžinams, tačiau nustebins žema kaina

Olandų startuolis „Lightyear“ dar visai neseniai pademonstravo „Lightyear 0“ modelį, apie kurį plačiau skaityti galite paspaudę čia, o Las Vegase vykstančioje technologijų parodoje „CES 2023“ pristatė ir dar vieną naujieną – tai „Lightyear 2“ automobilį. Tai antros kartos elektrinis automobilis, kuris aprūpintas saulės energijos baterijomis.

Naujasis „Lightyear 2“ bus gerokai pigesnis nei jo pirmtakas. Jeigu „Lightyear 0“ pirkėjams siūlomas už 250 tūkst. eurų, tai antros kartos modelis jau gerokai pigesnis – kainuoja nuo 40 tūkst. eurų. Las Vegase pristatyti naujiena jau dabar prieinama tiems, kurie nori pateikti išankstinį užsakymą. Pranešama, kad galutinis modelis bus paruoštas 2025 metais ir tuomet prasidės jo masinė gamyba.

Gamintojo teigimu, naujasis „Lightyear 2“ galės pasiūlyti maždaug 800 kilometrų nuvažiuojamą atstumą. Negana to, „Lightyear“ vadovai pareiškė, kad per savo eksploatavimo laiką, šis elektromobilis išmes perpus mažiau CO2, lyginant su įprastiniais elektriniais automobiliais, todėl tai bus mažiausią anglies dvideginio emisiją išskirianti transporto priemonė rinkoje.

Tikėtina, kad „Lightyear 2“ pasiūlys labai panašius sprendimus kaip ir „Lightyear 0“ modelis. Kaip bebūtų, Las Vegase nebuvo atskleistos jokios techninės naujojo elektromobilio savybės. „CES 2023“ parodos metu buvo pažymėta tik tai, jog 2025 metais pasirodantis modelis galės būti įkraunamas gerokai rečiau nei įprastiniai elektriniai automobiliai. To priežastis – ant stogo sumontuotos saulės baterijos, o taip pat ir aerodinaminiai sprendimai.

„Lightyear“ buvo perdarytas taip, kad būtų aerodinamiškesnis ir surinktų kuo daugiau saulės energijos iš plokščių, sumontuotų ant automobilio gaubto, stogo ir bagažinės. Durų rankenos yra viename lygyje su automobilio kėbulu, ratai yra uždaro dizaino, o galinėje dalyje nėra spoilerio, kad būtų sukurtas kuo mažesnis pasipriešinimas.

Gamintojo žadama kaina atrodo intriguojančiai, mat „Lightyear 2“ patenka į tą pačią kainų grupę kaip Vokietijos milžinės sukurtas „Volkswagen ID.3“. Tačiau iki oficialaus šio elektromobilio išleidimo dar liko bent du metai, todėl su išvadomis skubėti neverta ir belieka tik laukti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas