Tokio elektromobilio dar nebūsite matę: olandai jau parduoda modelį, kokio dar nėra buvę, įkrauti nereikės ištisus mėnesius

Lukas Snarskis

2022-12-04, 10:59 (atnaujinta 2022-12-04, 13:59)

15 komentarai (-ų)

Elektriniai automobiliai tampa vis populiaresni, o didžioji dauguma gamintojų pradeda skirti vis didesnį dėmesį būtent šių transporto priemonių gamybai. Tačiau esant dabartinei situacijai su elektros tiekimu, tokių automobilių ateitis tampa vis labiau miglota. Bet sprendimą tam turi olandai.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Tokio elektromobilio dar nebūsite matę: olandai jau parduoda modelį, kokio dar nėra buvę, įkrauti nereikės ištisus mėnesius

Olandų startuolis „Lightyear“ jau pradėjo pirmojo pasaulyje elektrinio automobilio, kuris energija apsirūpina iš saulės, gamybą. Bendrovė pristatė „Lightyear 0“ modelį, kuris kainuos 250 tūkst. eurų, o gamintojas jau sulaukė maždaug 150 išankstinių užsakymų. Skelbiama, jog bendrovė ketina pagaminti maždaug 1000 tokių transporto priemonių.

Naujasis „Lightyear 0“ elektromobilis išsiskiria tuo, kad ant jos stogo yra sumontuotos saulės energijos baterijos. „Lightyear“ įkūrėjas ir vadovas Lexas Hoefslootas patikino, jog Amsterdame šis sprendimas leis pamiršti papildomus įkrovimus dviem mėnesiams, o Portugalijoje – net septynis mėnesius nereikės sukti galvos dėl papildomo įkrovimo. Teigiama, jog saulės energija šio elektromobilio nuvažiuojamą atstumą padidins maždaug 70 kilometrų.

Panašūs sprendimai automobiliuose nėra visiška naujiena, nes ir anksčiau yra buvę tokių bandymų. Tačiau daugelis bendrovių nesugebėdavo surinkti reikiamo finansavimo ir tokio tipo transporto priemonės taip ir nepasiekdavo gamybos linijų. Lėšų rinkimas buvo didelis iššūkis ir „Lightyear“ startuoliui, nes investuotojai nenorėjo investuoti savo pinigų į visiškai naują koncepciją. Tačiau rugsėjo mėnesį bendrovė užsitikrino 81 mln. eurų investiciją, kurią skyrė vietiniai investuotojai.

Įdomu ir tai, jog „Lightyear“ planuoja išleisti ir dar vieną modelį. 2016 metais įkurta bendrovė ketina pradėti ir „Lightyear 2“ elektromobilio gamyba, o šio modelio kaina turėtų siekti maždaug 30 tūkst. eurų. Tikimasi, kad šio varianto gamyba galėtų prasidėti jau 2025 metais.

15 komentarų

???

Lightyear 0 kaina 250000 EUR, o numatomo gaminti Lightyear 2 kaina 30000 EUR? Tik ? Kodėl toks skirtumas? Gal lightyear 2 bus pagaminta iš lightyear 0 gamybos atliekų? Skant tvari ekologija kaip mėgstama šiandien išsireikšti? Saulė gerai, jos daugės, nes ištisiniai pravalai ekologijos didinimo srityse... Elementaru vatsonai... Žmonių Per daug !!! Daugiau žmonių - mažiau ekologijos... Tai neišvengiama lygybė... Gamtoje gyvūnai patys reguliuoja vieni kitų skaičių...ir tik žmonės sugeba apsisaugoti nuo natūralių apsauginių gamtos saugiklių... Taigi nesistebekime kai atsiranda daugiau ligų, nes natūralu kad mikroorganizmai puola didžiausią populiaciją, ar globaliniu atšilimu, naftos ar vandens stygiumi ir augančiomis kainomis už išteklius, nes net ekologiški auto nepadės, kai siknu ant jų kas minutę daugėja geometrine progresija....

Ramūnas

"Karalius nuogas". Bent vienas iš tų 1000 pirkėjų išdrįs pripažinti, kad buvo durnas ir taip pasakys. Prieš energijos tvermės dėsnį visi lygus. Net ir tie, kurie norėdami pasipuikuoti, paims paskolas, kad įpirktų šį š... Jeigu gyvenat Portugalijoj, automobilį statot pietiniame šlaite, sulaukėt saulėtos vasaros dienos vakaro - Jūs nusipelnėt šį vakarą nuvažiuoti ~10km. Tik nepersistenkit, nes dar reikės įvažiuoti į pietinį šlaitą! Ir šitie 10km. - jeigu sugebės padaryti rekordiškai ekonomišką elektromobilį (<15kWh / 100km.) su rekordiškai efektyviom saulės baterijom (>20%) ir jų efektyvus plotas ant automobilio >3m^2.

Lankytojas

Prašau nerasykite daugiau tokių straipsnių. 250 000. Neaktualus straipsnis 99,9%.

Mindaugas

Nustokite šį mėšlą kišti žmonėms. Dar daugiau žalos elektro mašinos daro. Kaip nuodija gamta baterijos,jų dalys. O kainą kokia,šių šlamšto?? Pats įsigijau plug-in, ir sumokėjau 25tūkst eu daugiau nei įprastas vidaus degimo variklis. Užteks mulkinti,tuo labiau lietuvių tautą,kuri neišleido iš ūbagų duonos,nes pelnosi valdžia apgaudinėjami!!!. Apgaulė-kur nemokamos stotelės ir subsidijos,kur infrastruktūra? Šlykštu!!!!!! Kad jūs lesbijiečiu ir tu nesveikų partija,atsidurtumėte fronte. Bent trumpam atgautumėme tyrą,orų ir švarų gyvenimą!!!!

Lol

As ir galvoju kodel tiek elektromobiliu akumu visur metosi.

fuksas

Mindaugai, praskipink straipsnį jei nepatinka pavadinimas ir eik nx su savo nuomone tyrimo daryt kur dingo infrastruktūra, o ne pist proto komentaruose.

Lankytojas

Jems kat tik ka išrasti koky xibrida ber ar bus naudinga ir perspektyvu ar ekonomiška,ar praktiška beto kaina ,ar eksploatuoti apsimokės jeigu koks šeikas tik ypirks

jonas

gal gerai kur saulės daug o kur visą laiką apsiniaukę naudos nebus be to kas juos įpirks tokiomis kainomis.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas