Pamirškite kriokiančius „BMW M5” ir „M3”: štai kaip atrodys naujasis „BMW M” automobilis

BMW

Ignas Petrikonis

2021-04-05, 14:29 (atnaujinta 2022-12-18, 13:50)

0 komentarų
Pamirškite kriokiančius „BMW M5” ir „M3”: štai kaip atrodys naujasis „BMW M” automobilis

„BMW M” divizijos kūriniai per daugelį dešimtmečių spėjo užsitarnauti universaliausių automobilių titulą. Dėl savo praktiškumo ir nuostabiai gerų valdymo bei dinamikos savybių jie puikiai tinka tiek lėtai važinėti didmiesčio gatvėmis, tiek savaitgalį išsikrauti žiedinėje trasoje. Nieko keisto, kad apie juos svajoja ir didelė Lietuvos jaunuolių dalis. Vis dėlto netolimoje ateityje šių transporto priemonių koncepcija keisis iš esmės.

„BMWBlog” puslapyje neseniai pasirodė nutekinti informacija apie neseniai pristatyto elektrinio „BMW iX” krosoverio sportiškąją versiją. Remiantis šaltiniu, ji vadinsis „iX M60”, o nuo standartinio modelio skirsis stebėtinai nedaug.

Rašoma, jog automobilis galės pasigirti 560 arklio galiomis (418 kilovatų), kai prastas „BMW iX” turi 500 AG (375 KW). „M” ženklą išdidžiai dėvėsiantis elektromobilis taip pat pasižymės šiek tiek patobulinta pakaba, kuri leis didesniu greičiu įveikti posūkius, ir, žinoma, kur kas agresyvesniais kėbulo apdailos elementais. Deja, tai yra viskas.

Priežastis, kodėl tokios žinios buvo sutiktos ganėtinai nepalankiai, yra tai, jog praeityje „M” divizijos kūriniai nuo standartinių savo brolių skirdavosi gana smarkiai - juokaujama, kad juos vienydavo nebent žibintai ir panaši kėbulo forma. Tuo metu, remiantis šiomis žiniomis, „M” ženklas tebus lyg koks sportinis paketas, kurį galima užsisakyti ilgame komplektacijos sąraše.

Žinoma, ši informacija dar nėra patvirtinta ir net jeigu ji pasitvirtintų, labai pykti ant gamintojo negalėtume. „BMW” vis dar pakankamai žalia elektromobilių gamyboje, o pastaroji kol kas didelės laisvės improvizacijos nesuteikia. Modifikuoti ir pritaikyti elektromobilį trasai būtų daug resursų reikalaujantis procesas ir vargu, ar daug vartotojų tai įvertintų, kadangi net ir pigusis „BMW iX xDrive40” turi puikias dinamines savybes - iki 100 km/h įsibėgėja vos per 5,7 sekundės ir puikiai įveikia posūkius dėl žemo svorio centro, nulemto dugne sumontuotų baterijų.

Primename, kad „BMW iX xDrive40”, remiantis WLTP testu, vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 400 kilometrų, o 150 KW galios įkroviklis jo baterija nuo 10 iki 80% papildo per vos 40 minučių. Tokio automobilio kaina Europoje prasidės maždaug nuo 77 000 eurų.

Daugiau informacijos apie „BMW iX” rasite paspaudę šią nuorodą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas