Pasigrožėkite šiuo „Mercedes-Benz”: jis užkels koją ant „Tesla” sedano karsto

Ignas Petrikonis

2021-07-30, 19:37 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
Pasigrožėkite šiuo „Mercedes-Benz”: jis užkels koją ant „Tesla” sedano karsto

„Tesla Model S” ilgą laiką buvo bene vienintelis prabangus elektra varomas sedanas (angl. jo forma vadina „liftback”) rinkoje. Premium klasėje nuolat dominuojantys vokiečiai ir kitų šalių gamintojai savo gamos elektrifikaciją nusprendė pradėti nuo visureigių ir miesto automobiliukų, tad norintiems „BMW 5” dydžio elektra varomo sedano „Tesla Model S” buvo bene vienintelis pasirinkimas. Tačiau „Mercedes-Benz” ruošiasi tam pagaliau padaryti galą.

„Daimler” koncernas vakar netikėtai pasidalino savo vidutinio dyžio „Mercedes-Benz EQE” elektromobilio nuotraukomis. Pastarasis turėtų būti oficialiai pristatytas „IAA Munich” automobilių parodoje, vyksiančioje rugsėjo 6 d.

Kodėl tai susilaukė didelio automobilių žurnalistų dėmesio? „Mercedes-Benz EQE” turėtų būti ne tik tiesioginis „Tesla Model S” konkurentas, bet ir būti pirmasis elektrifikuotas tradicinės vokiškosios trejybės, kurią sudaro „BMW 5”, E klasės „Mercedes-Benz” ir „Audi A6”, narys.

Kitaip tariant, šis modelis žymės prabangių vokiškų sedanų su vidaus degimo varikliu pabaigą ir, kompanijos žodžiais tariant, parodys, kaip „Mercedes-Benz” ruošiasi žengti į elektrinio mobilumo amžių. Taip netiesiogiai siunčiama žinutė, jog „Tesla” dienos prabangių elektromobilių rinkoje netrukus labai apkars, nes „Mercedes-Benz” kovai su ja pasitelks per dešimtmečius sukauptą patirtį prašmatnių automobilių gamyboje.

Įdomu tai, jog paviešintose nuotraukose didelių naujienų sunku įžvelgti -„EQE” atrodo lyg sumažinta prieš kelis mėnesius debiutavusio „EQS” versija tiek savo išorės, tiek interjero dizainu. Tačiau pernelyg stebėtis nereikėtų - „EQE” naudos tą pačią platformą kaip ir prabangesnis jo brolis.

Vokiečių bendrovė konkrečios informacijos apie „EQE” techninius duomenis nepateikė, tačiau užsiminė, jog šis modelis bus surenkamas Vokietijos Brėmeno mieste ir Kinijos sostinėje Pekine esančiose gamyklose. Tiesa, tikėtina, kad Kinijoje surinkti egzemplioriai bus realizuojami tik vietinėje rinkoje, kurioje šiuo metu jaučiama milžiniška prabangių automobilių paklausa.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas