Pernai „Regitroje“ fiksuoti ne tik įspūdingi skaičiai, bet ir didžiuliai pokyčiai: rekordiniai teikiamų paslaugų klientams skaičiai, tačiau tai dar ne viskas

Pranešimas spaudai

2024-01-27, 16:35 (atnaujinta 2024-01-27, 16:40)

1 komentaras

Beveik milijonas transporto registracijos paslaugų, daugiau kaip 123 tūkstančiai priimtų teorijos ir daugiau kaip 134 tūkstančiai praktikos egzaminų. Tai tik keli skaičiai bei faktai, iliustruojantys praėjusius valstybės įmonės „Regitra“ metus, kurioje tuo pat metu buvo įgyvendinti ir didžiausi struktūriniai pokyčiai įmonės istorijoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pernai „Regitroje“ fiksuoti ne tik įspūdingi skaičiai, bet ir didžiuliai pokyčiai: rekordiniai teikiamų paslaugų klientams skaičiai, tačiau tai dar ne viskas

Praėję 2023 metai „Regitrai“ buvo svarbūs ir reikšmingi: jie sąlygojo ne tik rekordinius įvairių įmonės teikiamų paslaugų klientams skaičius per paskutinius penkerius metus – maža to, dauguma jų buvo suteiktos per trumpesnį laiką.

Transporto priemonių registracija

Per 2023 m. buvo suteikta beveik milijonas įvairių transporto priemonių registracijos paslaugų. Stebime pokytį visuomenėje ir vis didėjantį norą išsiskirti eisme – per praėjusius metus išduoti 1035 vnt. vardinių numerio ženklų komplektai, t. y. net 49 proc. daugiau nei 2022 m., o pasirenkamų numerio ženklų išduota 40 tūkst. komplektų (+38 proc.). Svarbu paminėti ir tai, kad vardinių numerių pasirinkimas nuo 2019 m. išaugo net 5 kartus.

Siekdami patenkinti šį klientų susidomėjimą išskirtiniais numerio ženklų deriniais, klientų patogumui visuose 38 „Regitros“ padaliniuose įrengėme pagamintų numerio ženklų eksponavimo stendus bei sudarėme galimybes išsirinkti patinkančius derinius.

Jausdami vis didėjantį vairuotojų norą išsiskirti eisme bei reprezentuoti savo šalį ne tik Lietuvos, bet ir užsienio valstybių keliuose, 2023 m. rudenį įgyvendinome svarbų tautinį projektą – Lietuvos valstybės herbo - Vyčio integravimą į numerio ženklus. Esame pirmieji Baltijos šalyse įgyvendinę tokio pobūdžio projektą ir prisijungėme prie herbą numerio ženkluose naudojančių Europos Sąjungos šalių, tokių kaip Slovakija, Kroatija, Slovėnija, Serbija, Vengrija bei ne ES šalių, kaip pvz., Šveicarija. Per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius net 27 tūkst. transporto priemonių papuošė Vytis, o 9 tūkst. transporto priemonių savininkų savo turimus numerius atnaujino būtent dėl šio ženklo.

Ir toliau stebime didėjantį klientų poreikį paslaugas gauti greičiau bei patogiau. Net 36 proc. nuo visų transporto priemonių registracijos paslaugų praėjusiais metais buvo suteikta skaitmeniniu kanalu. Siekdami greičiau ir patogiau teikti paslaugas savo klientams, svarbią reikšmę skyrėme ir siuntų tarnybų paslaugoms – išsiuntėme daugiau nei 100 tūkst. siuntų. Tai leido mūsų klientams taupyti savo laiką ir išvengti papildomo apsilankymo padaliniuose.

Vairavimo egzaminai

Praėję 2023 m. buvo rekordiniai tiek dėl suteiktų būsimų vairuotojų egzaminavimo paslaugų kiekio, tiek ir dėl klientų laukimo į egzaminus eilių trumpinimo. Atlikome numatytus technologinius pakeitimus, kurie prisidėjo prie racionalaus nepanaudotų vietų į egzaminą išnaudojimo, kas leido priimti didesnį egzaminų skaičių.

Teorijos egzaminai. 2023 m. priimtas rekordinis teorijos egzaminų skaičius – daugiau nei 123 tūkst., t. y. 10 tūkst. daugiau nei 2022 m., o laukimo laikas iki egzamino buvo mažiausias per paskutinius 5 metus – vidutiniškai 9 dienos.

Turėdami aiškų tikslą pagerinti veiklos efektyvumą ir kontrolę, būsimiems vairuotojams pagal olandų modelį įrengėme naujo standarto 10 teorijos egzaminų klasių, kurios šiuo metu yra vienos moderniausių Europoje.

Praktikos egzaminai. Praėjusiais metais išskirtinį dėmesį skyrėme eilių į praktikos egzaminą mažinimui. Siekdami įgyvendinti šį svarbų tikslą, pergrupavome egzaminuotojų darbo laiką. Šis pokytis sudarė galimybę papildomai 5 tūkst. kandidatų laikyti praktikos egzaminą. Taip pat organizavome veiklą nedarbo dienomis ir papildomai priėmėme apie 2 tūkst. praktikos egzaminų.

Per pastaruosius dvejus metus buvo priimtas rekordinis praktikos egzaminų skaičius – daugiau nei 134 tūkst. Po karantino šio egzamino laukimo eilė sutrumpėjo net 7 dienomis, nuo 30 iki 23 dienų. Taip pat pastaraisiais metais pastebimas praktikos egzaminų tendencijos pokytis: motociklų kategorijai įgyti egzaminų skaičius nuo 2019 m. išaugo net 40 procentų.

Vairuotojo pažymėjimai

Vairuotojo pažymėjimą Lietuvoje turi 1,5 mln. gyventojų. Tęsiant pasiekimų temą, praėję metai išsiskyrė aktyvumu ir buvo išduota daugiau kaip 220 tūkst. vairuotojo pažymėjimų, t. y. didžiausias išduotų pažymėjimų skaičius per paskutinius 5 metus. Beveik pusė užsakomų vairuotojo pažymėjimų buvo išsiųsta per siuntų tarnybas, kas taupė klientų laiką bei mažino eiles padaliniuose. Šią populiarią vairuotojo pažymėjimo užsakymo paslaugą esame sudarę galimybes klientams gauti paprastai ir patogiai, t. y. internetu. Būtent šia galimybe pasinaudojo kas trečias vairuotojo pažymėjimą užsakantis vairuotojas, o pagamintas dokumentas buvo patogiai pristatytas tiesiai į namus. Praėjusiais metais stebėjome ir didėjančią kelionių tendenciją, kuri turėjo tiesioginės įtakos dvigubai išaugusiam tarptautinių vairuotojo pažymėjimų išdavimui.

Svarbiausios veiklos kryptys

2023-ieji metai „Regitrai“ buvo aktyviausias pokyčių laikotarpis įmonės veiklos istorijoje. Vienas svarbiausių praėjusių metų įvykių – organizacijos struktūros pokytis, kuris užtikrino strateginių krypčių tęstinumą bei tiesiogiai prisidėjo prie rekordinių praėjusių metų veiklos rezultatų.

„Praėjusiais metais mes išsigryninome atsakomybes ir veiklas, kas sudarė tvirtą pamatą tolimesniam įmonės vystymuisi ir numatytų strateginių tikslų įgyvendinimui. Įgyvendintas struktūrinis pokytis lėmė ir įmonės kultūros pokytį. Svarbu paminėti, kad šių pokyčių įgyvendinimas nebūtų įmanomas be kiekvieno įmonės darbuotojo tiesioginio įsitraukimo. Svarbus struktūrinių pokyčių rezultatas – įmonės vadovų komandos atsinaujinimas, kurioje 60 proc. naujų savo srities ekspertų“, - akcentuoja „Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas.

Korupcijos prevencijos srityje įmonės akcininko, valdybos ir vadovų komandos pozicija vieninga ir principinė. „Regitra“ ir toliau laikosi griežtos nulinės tolerancijos bet kokioms korupcijos apraiškoms. Šioje srityje praėjusiais metais atsakingai dirbome trimis kryptimis. Pirmiausia, siekiant užkardyti galimas korupcijos apraiškas, atnaujinome ir tobulinome veiklos procesus. Įdiegėme naują atsitiktinio parinkimo į B kategorijos praktikos egzaminus modelį, kuris eliminavo galimybę egzaminuotojui pasirinkti kandidatą į egzaminą. Taip pat reikšmingai padidinome praktikos egzaminų peržiūrų skaičių, taip sustiprindami vykdomą kontrolę ir prevenciją.

Bet kokių korupcijos apraiškų eliminavimas yra svarbus kultūrinis pokytis, kuris nėra įgyvendinamas per trumpą laikotarpį. Tad labai svarbu apie tai kalbėti ir kalbėti garsiai, įtraukiant visus įmonės darbuotojus, šios srities ekspertus ir visą visuomenę. Atlikta korupcijos prevencijos apklausa parodė, jog net 98,9 proc. įmonės darbuotojų žino kur ir kam pranešti apie bandymus juos papirkti.

„Aktyviai bendradarbiaujame su Specialiųjų tyrimų tarnyba, siekiame iš jos perimti geriausią sukauptą patirtį. Be įgyvendintų technologinių pakeitimų, didelį dėmesį skyrėme mūsų darbuotojams. Organizavome specialius mokymus, kuriuose su darbuotojais aptarėme ir nagrinėjome galimas situacijas, parengėme atmintines, įvardinant konkrečius veiksmus, kaip elgtis nustačius bandymo papirkti atvejus“, - pažymi V. Dominauskas. Jo teigimu, svarbu į nepakantumo bet kokioms korupcijos apraiškoms didinimą įtraukti ir visuomenę. Tam yra būtinas nuolatinis informavimas apie fiksuojamus pažeidimus, veikiančius sukčius ir jų veikimo metodus bei numatytas atsakomybes. Kviečiame pastebėjus bet kokias galimas korupcijos apraiškas būti atsakingais ir mums pranešti.

„Buvo svarbūs ir reikšmingi metai. Šalia įgyvendintų struktūrinių pokyčių, išskirtinis dėmesys buvo skiriamas klientams, trumpinant laukimo laiką paslaugoms gauti, bei darbuotojams, didinant jų įsitraukimo lygį. Įgyvendintų pokyčių ir bendro visų darbuotojų įsitraukimo rezultatas – 2023 m. pasiekta rekordinė 30 mln. Eur įmonės apyvarta. Tai reiškia didesnę grąžą valstybei ir kiekvienam visuomenės nariui“, - sako V. Dominauskas.

2024 m. strateginės įmonės veiklos kryptys išlieka tos pačios – paprastumas per klientų patirties gerinimą; įsitraukimas per darbuotojų įsitraukimo didinimą bei kultūros pokytį; reputacija per nulinės tolerancijos korupcijai stiprinimą; pelningumas per efektyvų veiklos vystymą ir grąžos visuomenei bei valstybei užtikrinimą.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas