„Renault“ fiksuoja puikius finansinius rezultatus: pirmasis šių metų pusmetis pažymėtas rekordiniais pardavimais, pateikiama detali informacija

Pranešimas spaudai

2024-07-26, 14:54

0 komentarų

2024-ieji sėkmingi „Renault“ grupei. „Renault“, „Dacia“ ir „Alpine“ prekės ženklus vienijanti Prancūzijos automobilių gamintoja pirmąjį š. m. pusmetį didino pardavimo apimtis tiek visame pasaulyje, tiek Europoje.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Renault“ fiksuoja puikius finansinius rezultatus: pirmasis šių metų pusmetis pažymėtas rekordiniais pardavimais, pateikiama detali informacija

Iš viso „Renault“ grupė per minėtą laikotarpį visame pasaulyje pardavė daugiau nei 1,1 mln. transporto priemonių, iš kurių 847 tūkst. – Europoje. „Renault“ ir toliau išlieka populiariausiu prancūziškų automobilių gamintoju pasaulyje.

Išlaikė lyderio pozicijas

2024 m. pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2023 m. laikotarpiu, „Renault“ prekės ženklo pardavimas padidėjo 2 proc. iki 787 223 vnt. automobilių. Tai ir toliau yra geriausiai pasaulyje parduodamas prancūziškų automobilių prekės ženklas.

Tokį augimą garantavo ypatinga gamintojo sėkmė Europoje, kur pardavimas išaugo 8,2 proc. iki 535 238 automobilių. Aplenkęs rinką, kuri augo 5,5 proc., šis prekės ženklas įsitvirtino trečioje vietoje Europoje tarp asmeninių ir lengvųjų komercinių automobilių (PC ir LCV), visų pirma, dėl rezultatų Ispanijoje (+12,7 proc.), Italijoje (+18,4 proc.) ir Jungtinėje Karalystėje (+32,7 proc.).

Savo gimtojoje Prancūzijos rinkoje „Renault“ įtvirtino lyderio pozicijas – iš viso parduota 214 881 transporto priemonė, t. y. 8 proc. daugiau nei visoje keleivinių ir lengvųjų komercinių transporto priemonių rinkoje. Beveik kas penkta Prancūzijoje parduodama transporto priemonė yra „Renault“.

Už Prancūzijos ribų prekės ženklas taip pat daro pažangą Turkijoje (+10,8 proc.), Brazilijoje (+5,3 proc.) ir Maroke (+1,5 proc.). Antrąjį š. m. pusmetį įvairiose užsienio rinkose už Europos ribų laukiama dar didesnio proveržio, kadangi, pavyzdžiui, Pietų Korėjoje „Renault“ iš naujo pristato prekės ženklą su modeliu „Grand Koleos“, o Brazilijoje sėkmingai startuoja modelis „Kardian“ – jau užregistruota daugiau kaip 5 200 šio modelio automobilių.

Pastarasis automobilis taip pat buvo labai palankiai įvertintas Meksikoje, o antroje metų pusėje bus pradėtas gaminti Maroke. Turkijoje prekės ženklas neseniai pristatė „Renault Duster“, kuris tarptautinėse rinkose bus pradėtas pardavinėti antrąjį pusmetį.

„Renault“ įtvirtina savo lyderio pozicijas ir lengvųjų komercinių automobilių (LCV) rinkoje. Iš viso pirmąjį pusmetį parduoti 171 202 automobiliai, t. y. 19,2 proc. daugiau nei 2023 m. pirmąjį pusmetį. Šį pagreitį lėmė pagrindinių modelių „Kangoo“ ir „Express“, taip pat „Master“, kurie yra savo segmentų lyderiai, sėkmė. Tuo metu „Trafic“ dabar yra trečias geriausiai parduodamas automobilis savo segmente.

Aukštesnis segmentas ir elektrifikacija

Penkiose pagrindinėse Europos šalyse „Renault“ prekės ženklas kas antrą savo modelį parduoda mažmeniniams klientams, t. y. didelę vertę kuriančioje rinkoje. „Clio“ ir „Captur“ patenka tarp dešimties geriausiųjų pagal mažmeninį pardavimą.

Europoje „Renault“ taip pat deda daugiau pastangų, kad vėl užkariautų C ir aukštesnius segmentus, ypač C-SUV ir D-SUV, su modeliais „Austral“, „Espace“ bei „Rafale“. Būtent aukštesnės klasės šių modelių versijos sudaro didžiąją dalį pardavimo.

Beveik kas antra „Renault“ parduodama transporto priemonė yra elektrifikuota. Visiškai elektriniai automobiliai sudaro beveik 12 proc. „Renault“ prekės ženklo pardavimo ir, tikėtina, toliau augs pardavinėjant modelius „Scenic E-Tech electric“ ir „Renault 5 E-Tech electric“. 2022 m. viduryje pradėtas gaminti „Mégane E-Tech Electric“ patenka tarp trijų geriausių savo klasės automobilių Europoje.

Europoje „Renault“ yra antrasis prekės ženklas hibridinių transporto priemonių srityje, kuriam tenka daugiau nei trečdalis parduotų automobilių, o jo pardavimas išaugo įspūdingu tempu – beveik 45 proc., palyginti su 2023 m. pirmuoju pusmečiu. „Clio“, „Austral“ ir „Captur“ modeliai patenka tarp 10 geriausiai parduodamų hibridinių automobilių.

2024 m. „Renault“ laukia daug komercinių pristatymų – planuojami septyni nauji automobiliai. Pirmasis metų pusmetis prekės ženklui yra daug žadantis, nes laukiama komercinių „Symbioz“, „Master“ ir „Renault 5 E-Tech electric“ pristatymų Europoje. Tarptautiniu mastu prekės ženklas ir toliau įgyvendins savo tarptautinį planą – bus pristatyti „Renault Duster“ ir „Grand Koleos“, o „Kardian“ bus įvestas į naujas rinkas.

Nuolatinė „Dacia“ pažanga

„Dacia“, vedama stipraus naujo prekės ženklo identiteto ir turėdama keturis pagrindinius modelius bei aukščiausius rinkoje klientų pritraukimo iš kitų gamintojų ir lojalumo rodiklius, įtvirtina savo pozicijas Europos mažmeninės prekybos rinkoje, kuri sudaro pagrindinę prekės ženklo klientų bazę.

Pirmąjį pusmetį „Dacia“ pardavimas išaugo 3,8 proc., iš viso buvo užregistruoti 358 497 šio prekės ženklo automobiliai. Europoje „Dacia“ pardavė 309 816 automobilių, t. y. 4 proc. daugiau nei pernai per analogišką laikotarpį. Prekės ženklas vis dar užima devintąją vietą keleivinių automobilių rinkoje, o Europoje patenka į keleivinių bei lengvųjų komercinių transporto priemonių pardavimo kategorijos dešimtuką.

Visame pasaulyje parduoti 164 789 „Dacia Sandero“ vnt., t. y. 18,5 proc. daugiau nei 2023 m. pirmąjį pusmetį. Nuo 2017 m. geriausiai parduodamas mažmeninės prekybos automobilis „Sandero“ taip pat yra geriausiai parduodamas modelis Europoje visais klientų kanalais 2024 m. pirmąjį pusmetį.

Kultinis modelis „Dacia Duster“ taip pat sulaukė didžiulės sėkmės. Visame pasaulyje parduoti 113 783 šio modelio vnt. Įskaitant antros kartos ir neseniai pradėtą gaminti trečios kartos modelį, „Duster“ pardavimas, palyginti su 2023 m. pirmuoju pusmečiu, išaugo 1,7 proc. Modelis išlaiko savo pozicijas visureigių mažmeninių pardavimų segmente Europoje.

Visame pasaulyje taip pat parduotas 50 841 „Dacia Jogger“, t. y. 0,7 proc. daugiau nei 2023 m. pirmąjį pusmetį. Vertinant pagal mažmeninį pardavimą, tai geriausiai Europoje parduodamas C segmento automobilis, kuris nėra visureigis.

Tuo metu elektrinio „Dacia Spring“ pardavimas kiek sumažėjo, tam didžiausios įtakos turėjo šalyse naikinama parama elektromobiliams. Nepaisant to, 2024 m. pirmąjį pusmetį „Spring“ užėmė penktą vietą pagal mažų elektromobilių (A ir B segmentų) mažmeninį pardavimą Europoje.

2024 m. antroje pusėje bus pristatytas „Dacia Bigster“ – būsimas C segmento visureigis, kuris prekybos salonuose turėtų pasirodyti 2025 m. pirmoje pusėje.

„Alpine“ rekordas

„Renault“ grupei priklausantis prekės ženklas „Alpine“ pirmąjį pusmetį pasaulyje pardavė 2 720 automobilių, iš kurių 2 569 vnt. – Europoje. Tai yra naujas gamintojo rekordas, kadangi, lyginant su 2023 m. pirmuoju pusmečiu, pardavimo augimas siekė net 47,2 proc.

Tarptautiniu mastu 2024 m. pirmąjį pusmetį „Alpine“ buvo pristatytas Turkijoje, o Barselonoje atidaryta pirmoji „Atelier Alpine“ – patyriminė koncepcinė parduotuvė, kuri netrukus atsiras ir Londone bei Paryžiuje. Iki 2024 m. pabaigos prekės ženklas planuoja atidaryti naujas „Alpine“ parduotuves Nyderlanduose, Vengrijoje ir Švedijoje, taip pat Prancūzijoje.

Birželį „Alpine“ pradėjo elektrinių automobilių plėtrą, Le Mano 24 valandų lenktynėse pristatydama modelį A290 – sportišką elektrinį penkiavietį hečbeką. Užsakymus planuojama pradėti priimti šią vasarą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas