Savaieigiai elektriniai paspirtukai sukels evoliuciją

Gizmochina

2020-05-23, 16:30 (atnaujinta 2021-04-27, 16:33)

1 komentaras
Savaieigiai elektriniai paspirtukai sukels evoliuciją

Neseniai rašėme apie mūsų šalyje puikiai žinomos pavežėjimo kompanijos „Bolt” pristatytą nuosavą elektrinį paspirtuką, kuris netrukus pasieks daugumą Europos miestų (plačiau skaitykite čia). Bendrovės atstovai motyvavo, jog nuosavą transporto priemonę sukurti paskatino noras lengviau ir paprasčiau atlikti jų aptarnavimą ir remontą bei galimai sumažinti nuomos kainą. Tai rodo, kad elektrinių paspirtukų dalinimos paslaugoms dar yra kur tobulėti, tačiau viską iš esmes pakeisti gali savaieigiai, nuotoliniu būdu valdomi paspirtukai.

Atlantoje, Jungtinėse Ameriko Valstijoje jau pradėta testuoti bepiločių paspirtukų paslauga, kurią remia 3 kompanijos - „Tortoise” ant paspirtukų sumontavo nuotolinio valdymo įrangą, „Go X” yra paslaugos operatorius, o „Curiosity Labs”, save pristatanti išmanaus miesto inkubatoriumi, rūpinasi investicijų paieška ir viešinimu.

Paspirtukai yra šiek tiek sunkesni nei tie, kuriais užkimštos didmiesčių gatvės. Be to, jie taip pat turi papildomus du ratukus (primena tuos, kurie prisukami prie vaikams skirtų dviračių), kurie leistų ratuočiui pačiam stabiliai važiuoti be žmogaus. Taip pat akį traukia ir speciali dėžutė, sumontuota ant vairo, kuri atsakinga už paspirtuko valdymą.

Taigi, kam to reikia? Pasak projekto vystytojų, tokie paspirtukai išlaisvintų vartotoją nuo poreikio transporto priemonę palikti tam tikroje vietoje. Taip pat nuomos paslaugas teikiančios įmonės galėtų paspirtukus nuotoliniu būdu nuvairuoti į miesto centrą prieš darbo dienos pabaigą, kad jais pasinaudoti galėtų kuo daugiau norinčiųjų iš darbo grįžti namo, o savaitgaliais - daugiau jų nuvairuoti į parkus, taip pasivažinėjimu sugundant daug daugiau praeivių.

Kitas privalumas - paslaugos aptarnavimui reikėtų kur kas mažiau žmonių. Smarkiai sumažėtų skaičius tų, kurie šiuo metu yra atsakingi už miesto pakrasčiuose išmėtytų paspirtukų surinkimą, jų dezinfekciją, įkrovimą ar remontą.

Visos trys įmonės yra įsitikinusios, kad savaeigiai elektriniai paspirtukai sukels šios rinkos revoliuciją. Pradiniame etape planuojama į tarnybą išleisti 100 tokių paspirtukų, kuriuos vartotojai galės išsinuomoti naudodami „Go X” aplikaciją.

1 komentarų

Tomas

Įvertinus esamą transporto sistemą, labiausiai tiktų vietose kur automobilių eismas mažas arba jo visai nėra. Pvz. gamtos ir verslo parkuose, studentų miesteliuose, pensionuose ir pan.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas