To automobilių rinkoje dar nėra buvę: „Sony“ ir „Honda“ netrukus pademonstruos produktą iš ateities, kuris suteiks dar neregėtas galimybes kelyje

Lukas Snarskis

2022-12-25, 08:25

0 komentarų

Technologijos keičia daugelio mūsų kasdienius įpročius, o tuo pačiu keičia ir įrenginių savybes. Jeigu prieš daugelį metų automobilis buvo tik susisiekimo priemonė, tai šiandien tai yra gerokai daugiau nei tik didelė dėžė su keturiais ratais. JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ siekia vartotojams suteikti vis daugiau galimybių, tačiau Elono Musko kompaniją ketina perspjauti „Honda“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
To automobilių rinkoje dar nėra buvę: „Sony“ ir „Honda“ netrukus pademonstruos produktą iš ateities, kuris suteiks dar neregėtas galimybes kelyje

Sausio 5-8 dienomis Las Vegase įvyks kasmetinė technologijų paroda, kurioje dalyvaus tiek „Sony“, tiek ir „Honda“ vadovai, o čia ketinama pademonstruoti pirmuosius bendro darbo rezultatus. „Sony“ atstovai jau spėjo pasidalinti ir reklaminiu klipu, kuriame skelbiama apie sausio 4 dieną įvyksiančią spaudos konferenciją. Šio pristatymo pradžia numatyta 03:00 val. Lietuvos laiku.

Japonų išplatintame vaizdo klipe galima matyti tik tam tikrus automobilio elementus, o jokios papildomos informacijos nebuvo pateikta. Tačiau didžiąsias metų šventes pasitinkama su šiek tiek daugiau papildomos informacijos. „Sony Honda Mobility“ patvirtino, jog spaudos konferencijos metu bus tikrai pademonstruotas naujas automobilis, ties kuriuo dirbama jau kuris laikas.

Nors „Sony“ ir „Honda“ kuriamas automobilis dar neturi pavadinimo, atskleista, jog ši transporto priemonė bus aprūpinta trečio lygio autonominio vairavimo galimybes, esant tam tikroms sąlygoms, o taip pat turės ir „Level 2+“ vairavimo galimybę su platesnėmis galimybėmis. Pranešama ir tai, jog šiam automobiliui pridėtinės vertės kurs ir specialus prenumeratų pasiūlymas, tačiau daugiau detalių apie tai nėra atskleidžiama.

Bene daugiausiai kalbų kelianti naujovė, kuri turėtų būti pasiūlyta su šiuo naujuoju automobiliu – tai galimybė mėgautis „Sony PlayStation 5“ žaidimų kompiuteriu. „Sony Honda Mobility“ vadovas Izumi Kawanishi, kalbėdamas su „Financial Times“, atskleidė, jog yra planuojamas elektrinis automobilis, kuriame didelis dėmesys būtų skirtas muzikai, filmams, o taip pat ir žaidimų konsolei „PlayStation 5“. Pastarojo teigimu, tai būtų jų kova su „Tesla“. Įdomu tai, jog I.Kawanishi anksčiau buvo „Sony“ dirbtinio intelekto padalinio vadovas, o dabar jis įsitikinęs, kad pasiūlyti aukščiausios klasės žaidimus automobilyje – įmanomas scenarijus.

„Sony Honda Mobility“ atstovai tikisi, jog naujojo elektromobilio gamyba galėtų būti pradėta jau 2026 metais, o pagrindinė rinka turėtų būti JAV ir Japonija. Tiesa, pažymima, kad vėliau šis bendras „Sony“ ir „Honda“ šedevras turėtų pasiekti ir Europą.

Priminsime, jog dvi Japonijos bendrovės, dar rugsėjo mėnesį, įkūrė bendrą įmonę, kuri gavo „Sony Honda Mobility“ pavadinimą. Jau anksčiau rašėme, kad šio bendro projekto tikslas – sukurti ateities automobilį, todėl Las Vegase galime išvysti išties įspūdingų naujienų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas