Tokį vaizdelį ant užšalusios upės pamatysite ne kasdien: „Mercedes-Benz“ išplatino vaizdo įrašą, kur galite pamatyti kas išdarinėjama su elektriniu G klasės modeliu

Arnas Balčiūnas

2024-04-11, 17:55

0 komentarų

Automobilių rinka kinta ir šiai dienai daugybės dėmesio susilaukia elektromobiliai. Elektriniais varikliais aprūpintos transporto priemonės tampa daugelio gamintojų prioritetu, o ir vairuotojų susidomėjimas tokiais automobiliais nuolat auga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tokį vaizdelį ant užšalusios upės pamatysite ne kasdien: „Mercedes-Benz“ išplatino vaizdo įrašą, kur galite pamatyti kas išdarinėjama su elektriniu G klasės modeliu

„Mercedes-Benz“ žada, kad būsimasis EQG, dar žinomas kaip elektrinė G klasė, yra puikus visureigis. Šis pažadas kelia šiokių tokių dvejonių, nes jis atrodo beveik taip pat, kaip ir vidaus degimo varikliu aprūpintas modelis.

Kiekvienam ratui yra suteiktas atskiras variklis, todėl elektrinė versija gali būti našesnė ir turėti galimybę atlikti tanko pobūdžio apsisukimus. Šie individualūs varikliai gali suteikti papildomo patogumo slystant, ypač jei sugalvosite pasivažinėti ant užšalusio ežero Šveicarijoje.

Naujausiame „Mercedes-Benz“ vaizdo įraše, generalinis vadovas Ola Källenius atvyko į savo gimtąją šalį dėl elektrinio G įvertinimo, parodydamas G klasės galimybes bendrovės įrengtame žiemos bandymų centre. Ten jis atliko slalomo ir sukimosi ratu testus, kurių metu visureigis atrodė rimtai, nepaisant viso sniego ir ledo.

Didžiausias veiksmas užverda sukantis ratu, kur Källenius paaiškina, kaip individualūs varikliai gali nukreipti EQG, kad būtų galima jį kontroliuoti aptikus slydimą. Net ir atlikus staigaus pasukimo manevrą, prietaisų skydelis išliko ramus.

Po įsibėgėjimo testo ant ledo, kuris „Mercedes“ teigimu užtrunka „vos kelias sekundes“, Källenius pereina prie linksmybių slystant šonu. Neaišku, ar šiai vaizdo įrašo daliai stabilumo sistemos yra sureguliuotos, ar visiškai išjungtos, tačiau didysis „G“ su tuo susidoroja be didesnių problemų.

Vaizdo siužetas užbaigiamas trumpu pasivažinėjimu keliu, kur mums pateikiamos kelios techninės užuominos. Elektrinė G klasė turi 32 laipsnių privažiavimo kampą ir 35 laipsnių nukrypimo kampą, kuris yra šiek tiek geresnis, nei dabartiniame modelyje. Žemiausio visureigio taško atstumas iki žemės siekia 9,8 colio, o tai yra keliomis dešimtosiomis aukščiau, nei vidaus degimo varikliu aprūpintoje versijoje.

Praėjo vos minutė, kai „Mercedes“ pirmą kartą pristatė elektrinę G klasę su EQG konceptu. Laimei, masinei gamybai skirtas modelis debiutuos jau šiais metais, tačiau konkretus laikas nebuvo paviešintas. Iki tol, kol įvyks oficialus pristatymas, galima tikėtis dar kelių anonsų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas