„Volvo“ turi blogų naujienų dyzelinių ir benzininių automobilių gerbėjams: netrukus visi norės tik elektromobilių, o tam yra labai svarbi priežastis, sužinokite kokia

Arnas Balčiūnas

2022-11-13, 12:19 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

25 komentarai (-ų)

Daugelis automobilių gamintojų jau kuris laikas planuoja perėjimą prie elektromobilių gamybos. Kai kurios bendrovės yra nustačiusios konkrečiais datas, o kitos – dar tik dėliojasi savo planus. Jau kuris laikas yra žinoma, kad „Volvo“ ketina gaminti tik elektrines transporto priemones, o tai ketinama pasiekti iki 2030 metų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Volvo“ turi blogų naujienų dyzelinių ir benzininių automobilių gerbėjams: netrukus visi norės tik elektromobilių, o tam yra labai svarbi priežastis, sužinokite kokia

Kinijos milžinės „Geely“ valdoma „Volvo“ aktyviai dirba ir ruošiasi perėjimui ir vidaus degimo variklių atsisakymui. Siekdama užsibrėžtų tikslų, bendrovė ketina parduoti ir 33 proc. „Aurobay“ akcijų, kas leis visiškai sustabdyti benzininių ir dyzelinių variklių gamybą. Tuo pačiu, kompanija taps pirmąja, tarp visų automobilių gamintojų, visiškai nutraukusių tokių motorų gamybą.

„Volvo“ atstovų teigimu, iki 2025 metų 50 proc. jos pasaulinių pardavimų sudarys tik elektrinės transporto priemonės. Kiti 50 proc. bus hibridinės transporto priemonės. Žinoma, tai leis pasiekti pagrindinį tikslą – iki 2030 metų pereiti vien tik prie elektrinių transporto priemonių gamybos.

Niekam ne paslaptis, jog elektromobilių gamyba šiandien yra ganėtinai brangi, o tam didžiulę įtaką padarė ir pandemija bei pasaulinis lustų trūkumas. Ličio baterijų kainos taip pat yra ganėtinai didelės, o auganti iškastinio kuro kaina didina ir elektromobilių paklausą, kas neleidžia pasiūlyti pigesnių elektromobilių. Tačiau viskas gali pasikeisti jau visai netrukus.

„Volvo“ kompanijos vadovas Jimas Rowanas įsitikinęs, jog iki 2025 metų elektrinės transporto priemonės kainuos tiek pat kaip ir vidaus degimo variklių varomi automobiliai. Jo įsitikinimu, iki to laiko, turėtų atsirasti pakankamai technologinių sprendimų, kurie leistų sumažinti baterijų kainas. J.Rowanas tiki ir tuo, jog technologijos leis padidinti ir nuvažiuojamą atstumą.

J.Rowanas pažymi ir tai, jog elektrinių automobilių gamintojai neturėtų pasikliauti vyriausybių žadamomis subsidijomis. Gamintojai turėtų rasti būdų kaip gaminti elektromobilius, kurie būtų prieinami daugeliui, neieškant papildomų kompensacijų, įsitikinęs „Volvo“ vadovas.

25 komentarų

Tadas

Kaip sujungi visus šildymo agregatus salono šviesas,tai vietoj 300km,lieka pravažiuoti 150 km ,nes išsikrauna greitai baterijos.

Lukas Snarskis

Čia jūs pats sugalvojote taip ar turite kuo pagrįsti? 🤣

Gal galima sužinoti

Kodėl jūs sujungiate salono šviesas? Jums automobilio žibintų neužtenka?

Baudžiauninkas

P.S dar mačiau vienas kolega komentatorius užsiminė apie laivus, vilkikus, lėktuvus, ekskavatorius, sunkiają artilerinę techniką, apie generatorius, labai įdomu bus pamatyti kaip viskas atrodytų elektra varoma :)

J

Pabandyk įsivaizduot savo išvyka į gamtą. Išsikepti saslika o atgal gryzt negali jau nes batareike išsikrovė ir viskas voveraitė pakraut negali. Tad turi reikalų kad baisu net pagalvoti. O apie tai kad teršiama GTA naujom masin tegul melagiai galvas issiplauna

Lukas Snarskis

J, o įsivaizduok, išvažiuoji į gamtą ir baigiasi benzinas/dyzelinas. Tada jau labai kas padėtų? 🤣

Baudžiauninkas

,,...dyzelinių ir benzininių automobilių gerbėjams..." Apsurdas 😀 Ką reiškia gerbėjams visų pirma... Žmonės kokias gali, tokias įperka ir tokias ir vairuoja, viskas priklauso nuo kišenės dydžio, o ne nuo to ar esi gerbėjas ar ne.
Visų antra kaip važiavo taip ir važiuos dauguma dyzeliniais ir benzininiais varikliais varomais automobiliais, kadangi kol išnyks paskutinis toks automobilis, kol nebeliks jiems detalių, kol užsidarys visi savartynai, šrotai viską išpardavę, kol paskutinis garažinis mes chaltūras, kolekcionierius nebekolekcionuos, projektuotojai nebeatrestauruos jų, praeis, uoj praeis dar ne vienas dešimtmetis, o gal netgi šimtmetis.
Trečias dalykas, kad nevisiems tinka ir patinka elektromobiliai, jie nepatvarūs, toli su jais nenuvažiuosi, o ir pasikrauti juos reikia dažnai ir pasikrovimo laikas ilgas, susidarys nežmoniškos eilės, pasikrauti automobilį žmonėms gyvenantiems nenuosavame būste, name, o bute ir pan užtruks ne valandom, o parom ir gyvenimo tempas tik lėtės, nes elektromobilius gali sau leisti vairuoti tik labai rimti verslininkai, vadovai, viršininkai, laisvo oro direktoriai ir aplamai žmonės, kurie turi labai daug laisvo laiko. Niekada nebus taip, kad elektromobilį pakrauti užtruks tiek pat kiek įsipilti kuro į baką ir niekada nebus taip, kad nuvažiuosi su juo tiek pat, kiek su didelės talpos ekonomišku automobiliu.

Reziume pasaulis ritasi bedugnėn ir šios drąstiškos kardinalios reformos nėra protingas sprendimas, visur turi būti pasirinkimas ir įvairovė kaip ir gamtoje, gyvenime, panaisinus įvairovė ir pasirinkimą artės pasaulio pabaiga, kaip ir gamtoje jei taip elgtumemės su laukinių gyvūnų, vabzdžių, roplių, varliagyvių ir t.t rūšimis. Jei nuėjus į restoraną meniu bus tik vienas ir taspats patiekamas, abėjoju, kad pasauliui pilkėjant ir vienodėjant žmonės bus laimingesni, o kad čia tipo primeta visi automobilių gamintojai dydžiais ekologais, žaliaisiais ir gamtos mylėtojais, pfff, nejuokinkit, tai tik paprasčiausias madų ir didesnių pinigų vaikymasis. Ar žinojote, kad utelizuoti elektromobilį sunaudojama daugiausia resursų ir utelizavus žalingas poveikis gamtai, aplinkai jaustūsi labiausiai imant visų tipų transporto priemones? Regis tiksla buvo kitoks :)

Psichiatro asistentas

Taip, taip, žinoma... O iš kur jie elektros imti ruošiasi? Gal iš Kininos anglimi kūrenamų elektrinių elektros linijas nuties? Ar tiesiai ant volvo stogų saulės elementus lipdys?

Vulframas

Bus paklausa elektriniams generatoriams varomiems benzu kur prisikabina ant kablio kad galetu ta lygintuva ant ratu krauti ir vaziuiti tuo paciu va jum ir ekologija bus.

Vetra

Jus gražei kalbat bet kur sunkvežimei traukinei laivai traktorei ,jus tik galvojat ape lengvuasius automobilius ir beto ka darysite su bateriju utelizacijai kai tai prasides?

Lankytojas

Baterijas ves i Lietuva,duos daug euru ir musu dundukai priims!!svarbu kad daug euru duotu!!

Klaidos

Teisingai parašyta, bet klaidų klaidų... Aš ir pirmoje klasėje tiek nedariau. :)

Senukas

Tegul ir apsikakoja su savo tais elektriniais,visai volvo nukvako,pirksim vandenilinius bet su vidaus degimo nes cia tikra ateitis...

Kaina tikrai ne bus žemesnė šių transporto priemonių, greičeu iškels kainas dyzeliniams, benzininiams automobiliams, tik kas juos pirks, kol nepadarys pakankamo kiekių krovimo, vietų , tuo labeu išaugs paklausa elektros energijos, tai ir kaina už elektrą dar labeu pakils, jau šiuo momentu kyla klausimas dėl lengvūjų auto , panašu kad pigeu išlaikyti šei dienai turimą su vidaus degimo varikliu,

Marius

Visi elektriniai automobiliai yra š. Pradedant nuo to kad ličio baterijos nėra vien tik iš ličio, bet yra ir kobalto kurį kasa negriukai Konge. Elektra gali būti pagaminta anglimi kūrenamoje elektrinėje, pvz. Lenkijoje. Trečia elektriniai auto yra sprogūs, galite lengvai rasti tai YouTube.

Vladas

Elektriniai automobiliai tik tarpinė grandis ateitis tik vandenilinius varikliai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas