„Samsung Bespoke Jet” apžvalga: angliškas kostiumas, lėktuvas ir nuostabus siurblys

Nežinau kaip jums, tačiau dulkių siurblys man asmeniškai visada buvo vienas nepatraukliausių ir blogiausias emocijas keliančių buitinės technikos prietaisų. Besipinančios žarnos, krūvos antgalių, migreną keliantis triukšmas ir rankas išpurvinantis dulkių purtymas - galiu vardinti ir vardinti. Kažin kaip čia taip yra, kad muziką kuriančio dirbtinio intelekto ir greitai savavaldžių automobilių amžiuje kažkas negali imti ir pagaminti seksualaus dulkių siurblio, kurį norėtum su džiaugsmu naudoti ir imti į rankas vedamas ne tik pareigos jausmo?

Panašu, kad „Samsung” tai priėmė kaip iššūkį ir pristatė kažką, kas pasižymi ne tik praktiškai jokių asociacijų su siurbliu neturinčiu „Bespoke Jet” pavadinimu, bet dar ir nori pirkėjus sužavėti savo dizainu bei koncepcija, o ne vatais ir dulkių bakelio talpa. Bet ar tikrai gamintojas neperlenkė lazdos ir nepamiršo, kad siurblys turi ne tik gražiai atrodyti, bet dar ir gerai atlikti savo funkciją? Viską panagrinėsime šioje apžvalgoje.

Dizainas

Prieš pradedant kalbėti apie šio įrenginio dizainą, dar minutėlei grįžkime prie pavadinimo. „Bespoke Jet” sudarytas iš dviejų angliškų žodžių - Bespoke ir Jet, kurių pirmasis reiškia „kurtas pagal užsakymą” ir dažniausiai vartojamas kalbant apie prabangius kostiumus ar interjerus, o antrasis - privatų lėktuvą arba reaktyvinį variklį. Sutikime, buitinės technikos pasaulyje labai nestandartinė žodžių kombinacija, primygtinai pabrėžianti daikto prabangą ir išskirtinumą.

Tačiau pavadinimas toli gražu nėra vienintelis „Bespoke Jet” kaprizas. Išsipakavus siurblį iš milžiniškos dėžės į akis krenta masyvus stovas, kuris skirtas ne tvirtinti prie sienos kokiame tamsiame namų kampelyje, o būti statomas kambario viduryje ir tapti savotišku svetainės ar virtuvės centru. Iš plačios kojelės ir ant jos pūpsančio cilindro susidedanti konstrukcija iš toli primena milžinišką taurę ar prabangią vazą, o įspūdį dar labiau sustiprina šiek tiek blizgumo turinti matinė mėlyna spalva bei iš mažų griovelių sudaryta tekstūra. Pirkėjams taip pat siūlomos dar ekstravagantiškesnės auksiniais akcentais papildytos balta ir žalia spalvos, bet mėlyna, mano nuomone, už jas šiek tiek solidesnė.

Deja, priėjus arčiau ir pradėjus čiupinėti stovą, prabangos įspūdis sumažėja. Pasimato, jog čia viso labo pigi ir dulkes traukianti plastmasė, o dizainas gyvai neatrodo toks gražus, kaip gamintojo pateiktose išlaižytų interjerų vizualizacijose. Nesakau, jog eilinio lietuvio namuose „Samsung Bespoke Jet” netiks, tačiau jis neatrodys taip įspūdingai ir užims neracionaliai daug vietos. Vis dėlto stovo didumas šiuo atveju turi prasmę - jis ne tik krauna siurblio bateriją, bet paspaudus mygtuką iš siurblio dulkių bakelio išsiurbia nešvarumus, todėl nereikia jo atskirai tuštinti. Dulkės surenkamos į stove esantį dulkių maišelį, kurį pakeisti reikia kur kas rečiau - labai gerai, nes nuimti išorines stovo apdailas ir nusigauti iki to maišelio ganėtinai nepatogu.

Pats siurblys atrodo praktiškai identiškai „Dyson”, „Dreame” ir kitiems konkurentams - rankena su nedideliu LCD ekranėliu, baterija, variklis, baterija ir nuimamas kotas, kurio ilgis reguliuojamas.

Patogumas

Labai įdomu tai, kad kompanija „Bespoke Jet” pasirinko nemontuoti šio tipo siurbliuose įprasto gaiduko tipo mygtuko, kurį atleidus veikimas iškart sustabdomas ir taip taupoma baterija. Vietoje jo rasime įprastą įjungimo tipo mygtuką, kurį iš abiejų pusių riboja du galios reguliavimo klavišai. Tuo metu, dulkių bakelis ištuštinamas labai lengvai, tad jei kartais nuspręstumėte tai padaryti rankiniu būdu, nepadedami stovo, didesnių problemų nebūtų.

Tiesa, nors gamintojas giriasi, kad siurblys yra itin lengvas, nepasakyčiau, jog taip yra iš tikrųjų. Siurbdami namus bicepsų neišsiryškinsite, bet siurbiant voratinklius nuo lubų tikrai ateina mintis, jog svoris galėtų būti mažesnis - dabar jis visiškai prilygsta konkurentams. Beje, nepaminėjau, kad visai gausybei pridedamų antgalių „Samsung” pridėjo specialų ant grindų pastatomą laikiklį - patogu ir tvarkinga, bet vėlgi - užima nemažai vietos.

Kalbant apie antgalius ir aksesuarus, jų čia visa gausybė. Be tradicinio universalaus visiems grindų tipams tinkamo besisukančio antgalio pakuotėje randame antgalį augintinio plaukams, siaurą vamzdelį automobiliui, antgalį su šereliais, 90 laipsnių kampu sulenkiamą perėjimą ir… Šlapiam grindų valymui skirtą komplektą antgalį su dviem besisukančiais diskais, ant jų tvirtinamomis keičiamomis šluostėmis bei į antgalį įstatomą grindų valymo skysčio bakelį.

Pakuotėje taip pat pridedama antra baterija, kas rinkoje ganėtinai neįprasta - priešininkai apsiriboja integruotais ir nekeičiamais akumuliatoriais. Kaip sako Lietuvoje itin populiarios maisto prekių parduotuvės šūkis - apie viską pagalvota.

Veikimas

„Bespoke Jet” turi keturis siurbimo režimus - „Min”, „Vid”, „Maks” ir „Jet”. Pirmasis jų yra visiškai nepraktiškas, nes norint susiurbti nors kažką daugiau, nei dulkes, reikia siurblio antgalį pirmyn atgal pastumdyti mažiausiai keletą kartų. Galbūt mažesnė galia ir pailgina siurbimo trukmę, bet tada reikia turėti omenyje, kad ir jūsų darbas truks ilgiau. Optimaliausias variantas - „Vid” režimas, kuris leidžia viską susiurbti iš pirmo karto, nesvarbu ar tai būtų su batais iš lauko atneštas purvas ar ant žemės pabirusios kruopos.

„Maks” režimą rekomenduoju tiesiog praleisti ir iš karto eiti jungti „Jet”. Va čia ir prasideda… Nežinau, kokią magiją „Samsung” panaudojo kurdama „Bespoke Jet”, bet taip galingai siurbiančio akumuliatorinio siurblio dar neteko bandyti - mano turimas „Dyson V11” ir anksčiau bandytas „Dreame T20” gali slėptis po lapais. Po kelionės gėdingai purvina automobilio bagažinė ir plaušų priveltas kilimas akimirksniu krito prieš „Bespoke Jet” ir tam tikra prasme leido pajusti siurbimo malonumą. Kai viskas susiurbiama taip efektyviai, gali patapti labai išlepęs.

O kas įdomiausia - „Bespoke Jet” 210W galia net nėra didžiausia rinkoje. Iki pilnos laimės trūksta tik automatinio siurbimo galios reguliavimo, kuris leistų nežaisti su režimų perjunginėjimu. Keista, kad „Samsung” pražiūrėjo tokią funkciją, kurią turi net kelis kartus pigesnis „Dreame T20”. Beje, kažkodėl nemaloniai nustebino ir gyvūno plaukams skirtas antgalis - plaukai tiesiog veliasi aplink jį ir į rezervuarą nepatenka.

Kaip su šlapiu valymu? Iškart pasakysiu, jog ši sistema nėra skirta rimtam grindų šveitimui ir iš esmės tinka tik jų pablizginimui, pavyzdžiui, prieš ateinant svečiams. Be to, siekiant maksimalaus efektyvumo, patalpą pirmiausia reikia išsiurbti, nes plovimo antgalis didesnių nešvarumų nesurenka. Pripildžius rezervuarą (pyliau vandenį ir indų ploviklį) ir prijungus specialų antgalį, įjungimo mygtukas pradeda veikti kaip vandens dozatorius, o šluostės - nesustojamai suktis. Taip nuo grindų paviršiaus nuvalomas nešvarumų sluoksnis ir kartu nelieka vandens balučių. Tik tiek, kad antgalis nėra pajėgus išvalyti patalpos kampų ir, kaip minėjau, nesurenka maisto trupinių ir kitų panašių nešvarumų.

Tiesą sakant, iki galo nenusprendžiau, ar ši sistema iš tiesų naudinga, ar geriau visais atvejais nežaisti ir tiesiog traukti grindų valymo šluotą. Procesas malonesnis, bet lėtesnis ir ne toks efektyvus. Minusas ir tai, kad po valymo šluostes reikia plauti, o ilgainiui - pirkti papildomas. Taip pat ilgesnėje perspektyvoje reikėtų nepamiršti kartas nuo karto išplauti tiek pačiame siurblyje, tiek stove esančių filtrų.

Iš gerų dalykų dar norėčiau paminėti, kad „Bespoke Jet” skleidžia palyginus nedaug triukšmo, o pats garsas nėra labai nemalonus, tad jei siurbimo metu kambaryje be jūsų bus kažkas kitas, galėsite būti ramūs, kad į jus atsitiktinai neatlėks batas.

Baterija

„Bespoke Jet” ypatingas tuo, jog savo LCD ekranėlyje rodo ne baterijos likutį procentais, o likusį siurbimo laiką, kuris sutrumpėja įjungus galingesnį režimą. Silpniausia parinktimi siurbti galima 42 minutes, vidutine - 24, maksimalia - 14, o „Jet” - vos 8.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog rezultatai pakankamai kukloki, bet iš patirties pasakysiu, jog tų 24 minučių visiškai pakanka išsiurbti visus kambarius ir netgi lieka rezervo. Na, nebent gyvenate 300 m2 ploto būste, bet tada galite per kelias sekundes pakeisti bateriją ir siurbti toliau. Jei atvirai, net tos 8 minutės „Jet” režime yra visiškai pakankamas rezultatas, nes ir pats siurbimas atitinkamai vyksta greičiau, o dažniausiai tokios galios net neprireikia.

Kalbant apie krovimą, pilnas baterijos papildymas trunka maždaug tris su puse valandos, kas yra nemažai, tačiau omenyje reikia turėti tai, jog visą baterijos rezervą daugeliui išnaudoti pavyks tik labai išimtiniais atvejais. Apie krovimo stadiją iš tolo informuoja ryški ant siurblio esanti LED lemputė, o ekranėlyje realiu laiku rodoma, kiek baterijos procentų jau įkrauta.

Verdiktas

„Bespoke Jet” yra vienas tų retų produktų, po kurių testavimo pradedu rimtai kontempliuoti apie jų įsigijimą. Kad ir kaip nemėgčiau bandyti buitinės technikos, o ypač siurblių, „Samsung” flagmanas sugebėjo pavergti mano širdį, nes gamintojas jį kūrė žvelgdamas iš nestandartinės perspektyvos bei nenukirsdamas kampų.

„Bespoke Jet” ne tik aristokratiškai atrodo, bet ir geba pasiūlyti bene geriausią siurbimo patirtį rinkoje. Akumuliatoriniuose siurbliuose nematyta galia, tokiems baltarankiams kaip aš subalansuotas dulkių rezervuaro ištuštinimas mygtuko paspaudimu, neišsemiami baterijų rezervai ir savotiška vyšnia ant torto tapusi ne paties didžiausio efektyvumo šlapio grindų valymo funkcija - ko daugiau galima norėti? Na, galbūt šiek tiek kokybiškesnės apdailos, patogiau atidaromo stovo, mažesnių stovo matmenų, kad neužimtų pusės vidutinio lietuvio būsto ir labiau ištobulintos šlapio grindų valymo sistemos.

Nepaisant to, „Samsung Bespoke Jet” galima tituluoti tikru rankinių siurblių karaliumi, kurį rekomenduoti galima praktiškai kiekvienam, kuris gebės nuryti karčią aristokratiškos kainos piliulę.


Privalumai

  • Prabangus dizainas
  • Nešvarumus iš siurblio išvalantis stovas
  • Įspūdinga siurbimo galia
  • Gera ištvermė ir papildoma baterija

Trūkumai

  • Plastiko kokybė galėtų būti geresnė
  • Užima daug vietos
  • Galėtų būti lengvesnis

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas