Namuose ir vėl užsikimšo vamzdžiai? Šie paprasti triukai leis išspręsti problemą itin greitai, nereikės nei santechniko, nei kenksmingų cheminių medžiagų

Ina Jonaitienė

2024-09-11, 07:55

1 komentaras

Riebalai ir maisto likučiai virtuvėje, muilas, kūno priežiūros priemonės ir plaukai vonioje – nuotekų vamzdžiais kasdien teka įvairios atliekos, kurios, laikui bėgant, sąlygoja apnašų formavimąsi vamzdyne. Jei jų reguliariai nevalysite, vamzdžiuose susidariusios sankaupos užkimš vamzdžius ir vanduo nebegalės nutekėti.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Namuose ir vėl užsikimšo vamzdžiai? Šie paprasti triukai leis išspręsti problemą itin greitai, nereikės nei santechniko, nei kenksmingų cheminių medžiagų

Parduotuvių lentynos nukrautos granulėmis, skysčiais ir stipriai veikiančiomis putomis, žadančiomis akimirksniu išvalyti jūsų vamzdžius. Tačiau galiausiai šie cheminiai valikliai dažnai turi tik vieną poveikį – nuotekų vamzdžiai užsikemša visiškai.

Namie užsikimšusiai kanalizacijai sutvarkyti kartai prireikia specialisto pagalbos, tačiau yra keletas paprastų būdų, kurie šią problemą padės išspręsti ir be didelių papildomų išlaidų. Kviečiame pažvelgti į šiuos keturis metodus, kurie jums kainuos nedaug arba nekainuos išvis nieko.

Drabužių pakaba

Drabužiams skirtų pakabų galima rasti kiekvienuose namuose. Ištiesinkite vielinę drabužių pakabą ir vieną jos galą sulenkite, kad susidarytų nedidelis kabliukas. Prakiškite jį pro nutekamojo vamzdžio dangtį, kad pašalintumėte visus plaukus ar nešvarumus.

Vėliau paleiskite karštą vandenį, kad viskas vėl laisvai judėtų. Šis metodas veiksmingiausias, kai užsikimšę pirmieji 5-10 cm kanalizacijos vamzdžio.

Karštas vanduo

Jei kanalizacija užsikimšo dėl susikaupusių riebalų, paprasčiausia priemonė yra karšto vandens pylimas į kanalizaciją. Vanduo iš čiaupo tikriausiai nėra pakankamai karštas, nes riebalai susikaupė nepaisant vandens iš čiaupo, todėl geriausia iš pradžių virdulyje ar dideliame puode užvirinti šiek tiek vandens ir jį tiesiog lėtai pilti į nutekamąjį vamzdį.

Tačiau jei turite PVC vamzdžius - to daryti nerekomenduojama. Verdantis vanduo gali pažeisti kanalizacijos vamzdžius. Gali tekti karštą vandenį į nutekamąjį vamzdį pilti kelis kartus, tarp jų leisti vandeniui atvėsti, kol jis padės pašalinti užsikimšimą.

„Coca Cola“ arba „Pepsi“

„Coca Cola“ arba „Pepsi“ dėl jų rūgštingumo dažnai geriau naudoti kaip nuotekų valiklį nei kaip skrandį ištepliojantį gėrimą. Kai kuriems užsikimšimams ji veikia taip pat gerai kaip ir komercinės užsikimšimų šalinimo priemonės.

Kambario temperatūros „Cola“ arba „Pepsi“ galima lėtai pilti į nutekamąjį vamzdį. Palikite ją valandą ar dvi ir tik tada praskalaukite karštu vandeniu.

Kepimui skirta soda ir actas

Į nutekamąjį vamzdį įberkite nedidelį pakelį valgomosios sodos, o po to – įpilkite nedidelę dozę acto. Taip ji susigers į nutekamąjį vandenį. Geriausia palikti per naktį, o ryte išplauti karštu vandeniu. Laikui bėgant tai gali būti veiksminga, norint išskaidyti labiau užsispyrusias, kietas medžiagas.

Kiti panašūs būdai: soda ir druska su karštu vandeniu; skalbimo soda su karštu vandeniu.

1 komentarų

Alach akbar

Vis tik pigiau ir veiksmingiau chemija nei karštas vanduo ,ar kokakola...nerašykit nesąmonių neišmanantys nieko pseudo žurnalistai🤣😂😅

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas