Valstybinė mokesčių inspekcija dalinasi fantastiškomis naujienomis: ši galimybė suteiks dar daugiau patogumo, pateikiama visa svarbiausia informacija

VMI

Pranešimas spaudai

2024-07-15, 19:54

2 komentarai (-ų)

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad pajūrio kurortų verslininkai bei vasarotojai rūpimus klausimus, susijusius su veiklos registravimu ir mokesčių deklaravimu, turės galimybę išsiaiškinti dar paprasčiau, net neužeidami į Mokesčių inspekciją.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Valstybinė mokesčių inspekcija dalinasi fantastiškomis naujienomis: ši galimybė suteiks dar daugiau patogumo, pateikiama visa svarbiausia informacija

Nuo liepos darbą pajūrio kurortuose pradėjo inspekcijos darbuotojai, klientus pasieksiantys dviračiais bei lankytojų lauksiantys VMI paslaugų autobusiuke.

„Palangoje, Šventojoje ir Neringos mieste įvairias veiklas vykdo apie 2760 įmonių ir per 4730 pagal individualios veiklos pažymą ar su verslo liudijimu dirbančių gyventojų. Būdami arčiau kliento, galėsime jiems greičiau patarti dėl kasdienių klausimų, padėti įsigyti verslo liudijimą ar paaiškinti, kaip naudotis virtualiuoju buhalteriu i. APS. Taip pat padėsime gyventojams pateikti ar patikslinti mokesčių deklaracijas ir kt. Klientai tai galės padaryti užsukę į mobilią mūsų darbo vietą – VMI autobusiuką. Jis aprūpintas visa darbui reikiama įranga“, - sako Klaipėdos AVMI vadovas Audrius Morkūnas.

Dviračiais prekybos vietas, kitus verslus lankantys VMI darbuotojai, be kitų užduočių, domėsis ir viešojo maitinimo, apgyvendinimo, pramogų ir kitų kurortinių veiklų situacija, konsultuos, o pastebėję, jog pamirštama klientams išduoti apskaitos dokumentus, primins tai padaryti.

„Mokesčių inspekcijai, kaip ir skaidriai veiklą vykdantiems verslams, rūpi lygiavertė konkurencinė aplinka. Pastebime, kad tokios priemonės skatina verslą pasitempti ir atidžiau apskaityti gautas pajamas, pasirūpinti išduoti kasos aparatų kvitus. Kaip ir anksčiau, laikysimės nuostatos savo dėmesiu netrukdyti verslui dirbti, o vasarotojams – poilsiauti. Bet gavę informacijos apie neišduodamus pajamų apskaitos dokumentus ar kitus mokestinius pažeidimus, tokias vietas būtinai aplankysime“, - sako Audrius Morkūnas.

Naujovė šiemet laukia šeimų – vaikai bus kviečiami žaisti „Pagalvių mūšį“ ir dalyvauti kitose smagiose edukacinėse VMI veiklose, animacinio serialo apie kiškių miestą „Morkyžius“ ir „Morkoras“ peržiūrose. Tai – galimybė jiems daugiau sužinoti apie mokesčius bei jų svarbą, įgyti kitų naudingų žinių. Mažieji lankytojai taip pat galės susipažinti su VMI veikla ir mokesčių konsultanto darbu.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas