„Apple“ ir vėl pralenkė pagrindinius savo konkurentus: jau kone du dešimtmečius yra labiausiai vertinama bendrovė pasaulyje

MiTech.lt

2024-02-03, 15:00

0 komentarų

Kasmet „Fortune“ sudaro labiausiai vertinamų pasaulio įmonių sąrašą, kuriame „Apple“ 17 metų iš eilės užima pirmąją vietą. Visą sąrašą sudaro 1 500 bendrovių, iš kurių 1 000 yra JAV ir 500 – ne JAV įmonės. Į sąrašą patenka tik tos bendrovės, kurių pajamos yra ne mažesnės kaip 10 mlrd. dolerių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ ir vėl pralenkė pagrindinius savo konkurentus: jau kone du dešimtmečius yra labiausiai vertinama bendrovė pasaulyje

Iš visų 1 500 bendrovių „Fortune“ atrinko tik daugiausiai uždirbančias įmones ir susiaurino sąrašą iki 680. Tuomet apie 3 700 vadovų, direktorių ir analitikų buvo paprašyta įvertinti kiekvieną sąraše esančią bendrovę pagal įvairias kategorijas – investicijų vertę, valdymo kokybę, socialinę atsakomybę ir kt.

Kompanija „Apple“ vėl užėmė pirmąją vietą, surinkusi daugiausia balų už socialinę atsakomybę, finansinį patikimumą, inovacijas ir pasaulinį konkurencingumą. Po „Apple“ seka „Microsoft“ ir „Amazon“. „Microsoft“ šiemet pakilo į antrąją vietą, užėmusi pirmąją vietą kompiuterių programinės įrangos pramonėje, o „Amazon“ nukrito viena vieta, tačiau vis tiek gavo puikių įvertinimų interneto paslaugų ir mažmeninės prekybos srityse.

Labiausiai vertinamų bendrovių dešimtukas pagal „Fortune

  1. „Apple“;
  2. „Microsoft“;
  3. „Amazon“;
  4. „Berkshire Hathaway“;
  5. „JPMorgan Chase“;
  6. „Costco Wholesale“;
  7. „Alphabet“;
  8. „American Express“;
  9. „Wallmart“;
  10. NVIDIA.

Pažymėtina, kad nors „Apple“ ir liko pirmoje vietoje su 8,19 balo, bet surinko mažesnį įvertinimą nei pernai (8,65).

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas