Daugelio lietuvių naudojama susirašinėjimų programėlė sulauks didžiulių atnaujinimų: pristatomos naujos saugumo funkcijos, kurios užkirs kelią įvairiausiems sukčiams

„WhatsApp“ šiuo metu yra bene viena populiariausių momentinių pranešimų platformų rinkoje. Bendrovės „Meta“ valdoma aplikacija nuolat sulaukia įvairių atnaujinimų, o dabar skiriamas didžiulis dėmesys naudotojų saugumui.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Daugelio lietuvių naudojama susirašinėjimų programėlė sulauks didžiulių atnaujinimų: pristatomos naujos saugumo funkcijos, kurios užkirs kelią įvairiausiems sukčiams

Programėlės „WhatsApp“, kurią valdo „Meta“, ruošiasi atlikti svarbius saugumo atnaujinimus, kurie patiks daugeliui. Skelbiama apie naujas funkcijas, kurios suteiks papildomo privatumo bei saugumo, o iš viso ruošiamos trys naujienos ir, žinoma, visos jos orientuotos būtent į naudotojų saugumą.

Pranešama, kad naujosios funkcijos susijusios su vartotojų paskyros apsauga, papildoma įrenginio autentifikacija, o taip pat automatiniu saugos kodu. Visos šios galimybės apsaugos „WhatApp“ naudotojų paskyras nuo galimų sukčių įsilaužimo. Žinoma, tai turėtų apsaugoti ir nuo kenkėjiškų aplikacijų.

Apie artėjančias naujienas, „WhatsApp“ atstovai paskelbė savo internetinėje svetainėje. Straipsnyje taip pat pabrėžiama būtinybę suaktyvinti dviejų veiksnių autentifikavimą. Bendrovė taip pat ragina visus vartotojus įjungti pilno šifravimo galimybę kuriamoms atsarginėms duomenų kopijoms.

Paskyros apsaugos galimybė padės apsaugoti jūsų „WhatsApp“ susirašinėjimus, o šios funkcijos tikslas – apsaugoti jus nuo bet kokių neteisėtų bandymų perkelti jūsų pokalbius į kitus įrenginius. Nuo šiol, norint perkelti susirašinėjimus, tam bus reikalingas patvirtinimas iš senojo įrenginio.

Niekam ne paslaptis, jog užkibus ant kenkėjiškos programėlės kabliuko – galite likti be „WhatsApp“ paskyros, o sukčiai panaudos ją siunčiant žinutes jūsų kontaktams. Papildoma įrenginio autentifikacija turėtų užkirsti kelią tam bei apsaugoti tuos vartotojus, kurie patyrė piktavalių ataką. Šis papildomas įrenginio patvirtinimas apsaugos daugelį „WhatsApp“ naudotojų.

„WhatsApp“ šį procesą pavadino „Key Transparency“. Tai leidžia vartotojams automatiškai patikrinti savo saugų ryšį spustelėjus šifravimo skirtuką. Tai suteikia galutiniam vartotojui garantiją, kad jų pokalbiai tikrai yra visiškai užšifruoti. Daugelis „WhatsApp“ vartotojų susidūrė su įvairiomis su saugumu susijusiomis problemomis. Dažniausiai pasitaiko, kai jūsų paskyrą užvaldo kenkėjiška programa.

Trečioji naujiena – automatiniai apsaugos kodai, kurie palengvins paskyros apsaugos patikrinimą procesą ir suteiks daugiau galimybių naudotojams, norintiems apsisaugoti nuo kenkėjiškų programėlių. „WhatsApp“ šį procesą pavadino „Key Transparency“. Tai leidžia vartotojams automatiškai patikrinti savo saugų ryšį spustelėjus šifravimo skirtuką. Tai suteikia galutiniam vartotojui garantiją, kad jų pokalbiai tikrai yra visiškai užšifruoti.

Kai taip nutinka - susigrąžinti paskyrą tampa beveik neįmanoma. Taip yra todėl, kad kenkėjiška programa paskyroje įgalina dviejų veiksnių autentifikavimo metodą. Taigi, papildomai apsaugos kodai turėtų padėti apsisaugoti ir nuo tokios sukčių gudrybės.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas