„Google“ netrukus nutrauks dar vienos paslaugos palaikymą: nuspręsta pašalinti vieną iš „Google One“ prenumeratos teikiamų privalumų, sužinokite, kas vyksta

Lukas Snarskis

2024-04-14, 17:15

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Google“ dažnai pristato įvairiausius produktus, kurie sulaukia didžiulio susidomėjimo. Dar ne taip seniai bendrovė pasiūlė ir VPN paslaugą, kuri yra prieinama su „Google One“ prenumeratos planais. Tačiau tai netrukus baigsis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ netrukus nutrauks dar vienos paslaugos palaikymą: nuspręsta pašalinti vieną iš „Google One“ prenumeratos teikiamų privalumų, sužinokite, kas vyksta

Kai kuriais atvejais gali būti prasminga nukreipti savo duomenų srautą per VPN - taip galima padidinti saugumą, pavyzdžiui, viešuosiuose „Wi-Fi“ tinkluose, be to, tokia sistema gali būti daugiau ar mažiau svarbi opozicijos nariams mažiau demokratinėse šalyse.

Be to, VPN taip pat suteikia galimybę imituoti kitokią svetainės ar paslaugos, prie kurios jungiamasi, buvimo vietą, pavyzdžiui, siekiant apeiti geografinį blokavimą. Tokią VPN paslaugą siūlo ir „Google“, kuri yra gana glaudžiai integruota į jos pačios ekosistemą.

Tiksliau, ši paslauga yra „Google One“ prenumeratos paketo dalis, į kurį įeina įvairios paslaugos, pvz., didelė internetinė saugykla. „Google One VPN“ paslauga buvo pradėta teikti dar 2020 metų spalio mėnesį ir, kaip ką tik paaiškėjo, tikriausiai nesulauks savo ketvirtojo gimtadienio.

„Google“ atstovai paskelbė, kad artimiausiais mėnesiais nutrauks šios paslaugos palaikymą, o to priežastimi nurodė mažą naudotojų susidomėjimą. Tiesa, JAV technologijų bendrovė taip ir neįvardijo datos, kuomet ši galimybė bus panaikinta iš prenumeratos pasiūlymų.

Įdomu tai, jog „Google“ šią paslaugą išjungs ne visiems. „Google Pixel 7“ serijos išmaniųjų telefonų turėtojai ir toliau galės naudotis tokia galimybe, nes šių įrenginių pirkėjams buvo pažadėtas VPN servisas, kuris bus teikiamas penkerius metus, iki 2027 metų.

Dabartiniai „Google One“ prenumeratos turėtojai, kurie jau netolimoje ateityje nebeturės prieigos prie funkcijos, turės ieškoti naujo VPN paslaugų teikėjo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas