„Google“ stiprina „Android“ įrenginių turėtojų saugumą: pranešama apie naujus kritinės svarbos pakeitimus, kurie gali ženkliai pagerinti naudotojų duomenų saugumą

Lina Snarskienė

2024-10-22, 14:55

0 komentarų

Kenkėjiškos programėlės „Android“ išmaniuose telefonuose – itin opi problema. Su šia operacine sistema veikiantys įrenginiai nuolat atsiduria sukčių taikinyje, o „Google“ jau ne vienerius metus ieško geriausių sprendimų šiai problemai spręsti.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Google“ stiprina „Android“ įrenginių turėtojų saugumą: pranešama apie naujus kritinės svarbos pakeitimus, kurie gali ženkliai pagerinti naudotojų duomenų saugumą

Pranešama, kad „Google“ pradės riboti programas, kurios prašo prieigos prie visų išmaniuosiuose telefonuose esančių medijos failų. Šiuo metu „Mountain View“ technologijų milžinas pradėjo bendrauti su kūrėjais, kad jie galėtų pritaikyti privatumą saugančią „Android Photo Picker“.

Tikrai žinote apie programėles, prašančias prieigos prie visų išmaniuosiuose telefonuose esančių medijos failų, arba, kaip paprastai vadinama – galerijos. Tiesą sakant, kai aplikacija gauna prieigą prie visos jūsų nuotraukų, ji potencialiai gali sužinoti apie jus daugybę dalykų. Apsaugoti nuotraukas, vaizdo įrašus ir ekrano nuotraukas nuo programėlių yra gana svarbu.

Dar 2022 metais, „Google“ su „Android 13“ pristatė privatesnę medijos pasirinkimo funkciją, kad apsaugotų jūsų nuotraukas ir vaizdo įrašus nuo kitų aplikacijų. Ši funkcija buvo perkelta iki pat „Android 4.4+“ ir leidžia programėlių kūrėjams prašyti prieigos saugesniu būdu.

Nuo to laiko daug populiarių programėlių pritaikė medijos rinkiklį. Tačiau vis dar yra programų, kurios prašo prieigos prie visos medijos bibliotekos. Įdomu, o gal ir nerimą keliantis faktas, kad kai kurioms iš šių programėlių net nereikia prieigos prie nuotraukų ar vaizdo įrašų, kad jos tinkamai veiktų, o prieigos dažnai reikia tik vieną kartą.

Dabar „Google“ vykdo naujosios „Android Photo Picker“ politiką, o ne tiesiog prašo jos laikytis. Pranešama, kad šiai dienai technologijų milžinė įtrauks naujojo nuotraukų rinkiklio reikalavimą į „Play Store“ politiką.

Nuotraukų rinkiklio API skirta suteikti programėlei prieigą prie konkrečių nuotraukų ar vaizdo įrašų, o ne prie visos medijos bibliotekos. Be to, ji suteikia vienkartinį leidimą arba retą prieigą prie kai kurių iš jų. Ji leidžia pasirinkti nuotraukas ir vaizdo įrašus, kad aplikacijai būtų suteikta prieiga.

Taip pat galite naudoti nuotraukų parinkiklį, kad pamatytumėte didelę peržiūrą ir skirtukus elementams bei albumams perjungti. Pranešama, kad nuo 2025 metų pradžios tik toms programoms, kurių

pagrindinės funkcijos priklauso nuo prieigos prie naudotojo nuotraukų ir/arba vaizdo įrašų, bus suteiktas leidimas skaityti visos bibliotekos medijos vaizdus.

Apskritai, kūrėjai iki šių metų spalio 31 dienos turi pagrįsti, kodėl jų programėlėms būtina prieiga prie visos naudotojo medijos bibliotekos. Jie turės pateikti deklaracijos formą, kad įsitikintų, jog atitinka reikalavimus. Šiuo metu ši politika netaikoma privačioms ir įmonių valdymo programoms.

Labai pritariu, kad daugeliui programėlių nereikia prašomos prieigos, ir visiškai pritariu „Google“ sprendimui kovoti su aplikacijomis, kurios žmonių telefonuose gauna daugiau prieigos, nei reikia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas