„Huawei“ pristatė naują „Watch D2“ išmanųjį laikrodį: mediciniškai sertifikuotas laikrodis su profesionalia kraujospūdžio stebėjimo sistema

Pranešimas spaudai

2024-10-22, 17:14

0 komentarų

„Huawei“ pristatė naują išmanųjį laikrodį „Huawei Watch D2“. Svarbiausias mediciniškai sertifikuoto įrenginio privalumas – jis matuoja kraujo spaudimą ir taip pat jame įdiegta profesionali 24 valandų kraujospūdžio stebėjimo sistema, kuri padeda nustatyti ankstyvuosius hipertenzijos požymius.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ puslapio ir gaukite +5 KARMOS taškus!
„Huawei“ pristatė naują „Watch D2“ išmanųjį laikrodį: mediciniškai sertifikuotas laikrodis su profesionalia kraujospūdžio stebėjimo sistema

„Kraujospūdžio stebėjimas tebėra vienas iš svarbiausių sveikatos stebėjimo rodiklių. Tačiau prieš metus atliktas tyrimas atskleidė, kad tik 44 proc. europiečių žino tinkamus kraujospūdžio rodmenis. Todėl „Huawei“ technologijų gamintojai kurdami išmanųjį laikrodį ypatingą dėmesį skyrė kraujospūdžio bei širdies sveikatos stebėsenai.

Įrenginiui yra suteiktas Europos CE (MDR) medicininis sertifikatas, todėl juo naudodamiesi vartotojai gali sužinoti dar tikslesnių duomenų apie savo sveikatos būklę ir geriau ja rūpintis“, – sako „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė.

Skaitmeninis sveikatos ekspertas kiekvieno stiliui

Išmanusis laikrodis išskirtinis tuo, kad yra itin kompaktiškas. Todėl, pasak U. Eidžiūnaitės, jį patogu dėvėti visą parą.

„Laikrodis yra maždaug 26.5 mm pločio ir sveria apie 40 gramų, todėl jį itin patogu dėvėti ir miegant. Nepaisant savo kompaktiško dydžio, prietaisas yra patvarus, nes jo rėmelis pagamintas iš aliuminio lydinio. Vartotojai gali rinktis laikrodį su kreminės spalvos odiniu dirželiu, o aktyviai sportuojantys – prakaitui atsparų flouroelastomerinį diželį su TPU minkšta guma“, – išmanaus laikrodžio dizainą aptaria U. Eidžiūnaitė.

Ekspertė taip pat pažymi, kad išmanusis laikrodis gali būti susietas tiek su „iOS“, tiek su „Android“ įrenginiais, todėl jį naudoti gali bet kokį išmanųjį telefoną turintys vartotojai.

Kraujospūdį stebėkite 24 valandas per parą

Nors šiandien aukštas kraujospūdis itin aktuali sveikatos problema, išmatuoti jį tradiciniais medicinos prietaisais ne visuomet patogu. „Huawei Watch D2“ leidžia vartotojams stebėti kraujospūdį 24 valandas per parą įvairiose situacijose – skrydžio metu, automobilyje ar net miegant.

„Kraujospūdžio stebėjimo funkcijos tikslumą užtikrina joje integruoti algoritmai bei fizinės oro pompos manžetė. Tokia technologija padeda nustatyti hipertenzijos riziką, kraujospūdžio cirkadinį ritmą, neįprastą jo kritimą ar padidėjimą. Svarbu tai, kad vartotojai kraujospūdį gali matuoti rankiniu ar automatiniu būdu, pavyzdžiui, kas 15, 20, 30, 45 arba 60 minučių“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Specialistė taip pat priduria, kad išmaniajame laikrodyje įdiegta kraujospūdžio analizės funkcija „Health Overview“ analizuoja kraujospūdžio duomenis ir pateikia naudotojams išsamias ataskaitas. Jos padeda reguliariai stebėti sveikatos būklę ir gali būti neįkainojamos konsultuojantis su sveikatos priežiūros specialistais.

Nuo širdies ritmo iki streso stebėsenos

Dar vienas svarbus „Huawei Watch D2“ išskirtinumas – laikrodyje įdiegta „TruSense“ sistema su patobulintu algoritmu. Veikdama kartu su prie odos prigludusiais elektrodais, ji leidžia vartotojui tiksliau matuoti savo širdies ritmą.

„Vertėtų pabrėžti, kad laikrodis taip pat stebi deguonies kiekį kraujyje, odos temperatūrą bei turi integruotą streso stebėsenos sistemą. Pastaroji, esant poreikiui, gali pasiūlyti raminančių kvėpavimo pratimų atsipalaidavimui. Be šių sveikatos rodiklių, išmanus įrenginys palaiko daugiau kaip 80 treniruočių režimų ir stebi kasdienę veiklą, susijusią su fiziniais pratimais, mityba, miegu ir svoriu. Sukaupti duomenys gali padėti vartotojams išsiugdyti sveikos gyvensenos įpročius ir taip dar labiau puoselėti savo sveiktą“, – pasakoja U. Eidžiūnaitė.

Išmanaus laikrodžio „Huawei Watch D2“ kaina 399 eurai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas