„Android“ telefonų rinkoje – pats darbymetis: po oficialaus „Snapdragon 8 Elite“ lusto debiuto, aiškėja, kurie gamintojai pristatys naujausius savo flagmanus

Lukas Snarskis

2024-10-22, 17:15

0 komentarų

Praėjusių metų spalį Havajuose surengtame „Snapdragon Summit“ renginyje „Qualcomm“ paskelbė apie „Snapdragon 8 Gen 3“, todėl analogiškų naujienų tikimasi ir šiemet. Ir tokie lūkesčiai – tikrai ne veltui.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ puslapio ir gaukite +5 KARMOS taškus!
„Android“ telefonų rinkoje – pats darbymetis: po oficialaus „Snapdragon 8 Elite“ lusto debiuto, aiškėja, kurie gamintojai pristatys naujausius savo flagmanus

Kaip ir buvo tikėtasi, vakar, pirmadienį, pristatytas „Qualcomm“ mikroschemų rinkinys, kurį naudos daugelis 2025 metų aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų. JAV bendrovės atstovai savo naująjį šedevrą nusprendė pavadinti ne „Snapdragon 8 Gen 4“, o „Qualcomm Snapdragon 8 Elite“.

Verta pastebėti, jog naujasis „Qualcomm“ lusto pavadinimas dera prie „Snapdragon X Elite“ lustų, kurie yra skirti nešiojamiems kompiuteriams. Tikėtina, kad gamintojas nori suvienodinti savo produktų pavadinimus, išvengiant neaiškumo tarp skirtingų lustų.

Vos tik įvykus „Snapdragon 8 Elite“ mikroschemų rinkinio debiutui – pradėjo aiškėti ir išmanieji telefonai, kurie naudos naująjį „Qualcomm“ produktą. Pirmųjų naujienų sulauksime dar šį mėnesį ir dabar jau žinoma, kad šis lustas bus panaudotas šiuose įrenginiuose:

  • Xiaomi 15
  • Realme GT7 Pro
  • Honor Magic 7 Pro
  • Asus ROG Phone 9
  • OnePlus 13

Pirmieji naujausią savo flagmaną ketina pristatyti „Xiaomi“ atstovai, o naujosios „Xiaomi 15“ serijos debiuto turėtumėme sulaukti jau rytoj, spalio 23 dieną. Spalio 30 dieną įvyks „Honor Magic7“ ir „Realme GT 7 Pro“ įrenginių pristatymas.

Spalio 31 dieną savo naujausią flagmaną pristatys ir „OnePlus“ atstovai, o „Asus“ naujienos turėtų būti pademonstruotos lapkričio mėnesį. Žinoma, tai tik pirmieji įrenginiai, kurie naudos „Snapdragon 8 Elite“. Artimiausiu metu turėtų paaiškėti ir daugiau gamintojų, planuojančių panaudoti šią „Qualcomm“ naujieną.

Pristatydami naująjį „Snapdragon 8 Elite“ mikroschemų rinkinį, „Qualcomm“ vadovai siekia nustatyti naują našumo standartą išmaniųjų telefonų rinkoje. Bendrovė žada didelius patobulinimus, lyginant su pirmtaku „Snapdragon 8 Gen 3“.

Naujojo mikroschemų rinkinio pagrindas - „Oryon“ procesoriaus branduoliai. „Qualcomm“ juos sukūrė taip, kad jie pasižymėtų nepaprasta duomenų apdorojimo galia. Dviejų iš šių branduolių taktinis dažnis sieks 4,32 GHz, o šešių mažesnių branduolių taktinis dažnis - 3,53 GHz. Toks mažų ir didelių branduolių derinys užtikrina subalansuotą našumą atliekant įvairias užduotis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas