„Google“ sulaukė netikėto šaukimo į teismą: tai, kas nutiko amerikiečių šeimynai – sunkiai paaiškinama

MiTech.lt

2023-09-23, 11:57

0 komentarų

Philipas Paxsonas, 47 metų medicinos prietaisų pardavėjas ir dviejų vaikų tėvas, 2022 m. rugsėjo 30 d. nuvažiavo pikapu nuo beveik prieš dešimtmetį sugriuvusio tilto krašto Hikorio miesto, esančio maždaug už 60 mylių į šiaurės vakarus nuo Šarlotės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ sulaukė netikėto šaukimo į teismą: tai, kas nutiko amerikiečių šeimynai – sunkiai paaiškinama

Jo uošvė socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje rašė, kad jis važiavo namo iš dukros devintojo gimtadienio, ir pridūrė, kad nei ant tilto, nei ant kelio, vedančio prie jo, nebuvo jokių įspėjamųjų ženklų.

Paxson‘o advokatas Bobas Zimmermanas teigė, kad nukentėjusysis tik neseniai buvo persikėlęs į šią vietovę ir nežinojo vietinių kelių, ir naudojosi „Google Maps“. Teigiama, kad navigacijos sistema nurodė Paxson‘ui kirsti sugriuvusį tiltą.

„Tragiška, kad tamsoje ir lyjant lietui atsargiai vairuodamas jis nieko neįtardamas pasekė pasenusiomis „Google“ nuorodomis į tai, kas, kaip vėliau sužinojo jo šeima, beveik dešimtmetį buvo vadinama „tiltu į niekur“, ir įkrito į Sniego upelį, kur nuskendo“, – sakė Zimmermanas.

Valstijos policininkai, radę Paxson‘o kūną apvirtusiame ir iš dalies apsemtame sunkvežimyje, teigė, kad išplautame kelyje nebuvo jokių užtvarų ar įspėjamųjų ženklų. Ieškinyje teigiama, kad jis nuvažiavo nuo neapsaugoto krašto ir nukrito maždaug 20 metrų žemyn.

Ieškinyje taip pat teigiama, kad „Google“ prieš Paxson‘o mirtį ne kartą buvo informuota apie sugriuvusį tiltą ir paraginta atnaujinti savo sistemą. Vienas Hikorio gyventojas pasinaudojo „Maps“ funkcija „siūlyti redaguoti“, kad įspėtų „Google“ apie sugriuvusį tiltą 2020 m., ir nors bendrovė elektroniniame laiške nurodė, kad nagrinėja pasiūlymą, jokių tolesnių veiksmų nesiėmė.

Ieškinyje taip pat įvardijamos kelios privačios nekilnojamojo turto valdymo bendrovės, kurios buvo atsakingos už žemę ir aplinkinius sklypus, kuriuose įvyko avarija. Pradinė tilto statytojo bendrovė buvo likviduota.

„Reiškiame gilią užuojautą Paxsonų šeimai“, – sakė „Google“ atstovas spaudai José Castañeda. „Mūsų tikslas – žemėlapiuose pateikti tikslią maršrutų informaciją, todėl nagrinėjame šį ieškinį“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas