Internautai tiesiog pasiuto dėl naujausių „YouTube“ veiksmų: „Google“ ėmėsi priemonių, kurios ne tik siutina vartotojus, bet ir sukelia jiems papildomų rizikų

Lukas Snarskis

2024-01-16, 17:11 (atnaujinta 2024-01-16, 17:34)

5 komentarai (-ų)

„YouTube“ neabejotinai yra viena populiariausių ir plačiausiai naudojamų paslaugų, kurią „Google“ siūlo savo vartotojams. Platformoje dažnai pateikiama vis daugiau naujų galimybių, tačiau naujausi pakeitimai nepatinka daugeliui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Internautai tiesiog pasiuto dėl naujausių „YouTube“ veiksmų: „Google“ ėmėsi priemonių, kurios ne tik siutina vartotojus, bet ir sukelia jiems papildomų rizikų

„Google“ jau kuris laikas kovoja su tais vartotojais, kurie naudojasi „YouTube“ platforma su įjungta reklamų blokavimo priemone. Internautai neseniai pastebėjo ir dar vieną gudrybę – naudojant tokias priemones vaizdo įrašai kraunasi gerokai lėčiau nei turėtų. Tačiau ir tai dar ne viskas.

„YouTube“ atstovai įspėjo platformos naudotojus, kad reklamos blokavimo priemonės pažeidžia bendrovės paslaugų teikimo sąlygas, todėl naudotojams nelieka nieko kito, kaip tik užsisakyti „YouTube Premium“ prenumeratą, jei jie nori naudotis be reklamos. Negana to, „YouTube“ dabar dar labiau lėtina savo internetinę svetainę tiems, kurie naudojasi reklamos blokavimo priemonėmis.

Internetinėje platformoje „Reddit“ gausu internautų pranešimų, kurie susiduria su labai lėtu „YouTube“ platformos veikimu. Kai kurių naudotojų vaizdo įrašų įkėlimo laikas skirtingose naršyklėse pailgėjo net iki penkių minučių. Negana to, vaizdo įrašų platforma veikia lėčiau net ir tiems, kurie turi „YouTube Premium“ prenumeratą, o reklamų blokavimo priemonės įjungtos dėl kitų priežasčių.

Tokius internautų pareiškimus galime patvirtinti ir mes. Naudojant „Google Chrome“ naršyklę kompiuteryje, o taip pat ir reklamų blokavimo įrankį – stringa visas „YouTube“ platformos veikimas. Vaizdo įrašai atsidaro labai lėtai, grįžti atgal taip pat sunku, o lyg to būtų negana – stringa ir pati interneto naršyklė. Žinoma, išjungus reklamų blokavimo priemones – viskas veikia itin sparčiai.

Tačiau tai dar ne viskas. „YouTube“ vaizdo įrašų platformos lankytojai susiduria ir su kita problema. Internete pasirodė nemažai skundų iš tų lankytojų, kurie nenaudoja jokių blokavimo priemonių, o taip pat neturi ir „YouTube Premium“ prenumeratos. Teigiama, kad jie dažnai mato įvairias sukčių reklamas, kuriose rodomi suklastoti vaizdo įrašai su žvaigždėmis, siūlančiomis įsigyti neįtikėtinai pigią elektroniką.

Be sukčių skelbimų, „YouTube“ naudotojai pastaruoju metu platformoje pastebėjo ir pornografinių reklamų. Ir nors „Google“ atstovai patvirtino, kad imasi veiksmų prieš paskyras, skelbiančias platformos naudojimosi taisyklių neatitinkančius reklaminius skelbimus, tačiau tokios reklamos ir toliau plinta „YouTube“, o dėl skelbimų blokavimo draudimų lankytojai juos mato dabar labiau nei bet kada anksčiau.

„Google“ kol kas neatskleidžia ar ketina imtis kažkokių griežtesnių priemonių, jog pažaboti įvairius sukčius, kurie pastaruoju metu užplūdo „YouTube“ platformą.

5 komentarų

Dede

Tegul kraunasi kad ir pusdienį bet reklamų nežiūrėsiu. Vaikas baisiai pyksta dėl tų reklamų tai įdiegiau Youtube revanced

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas