Iš rusų juokiasi visas pasaulis: rusiški tankai – jau „eBay“, kainuoja pigiau, nei „VW Golf“

Lukas Snarskis

2022-03-03, 13:10

0 komentarų
Iš rusų juokiasi visas pasaulis: rusiški tankai – jau „eBay“, kainuoja pigiau, nei „VW Golf“

Rusijai ir toliau tęsiant karinius veiksmus Ukrainoje, didėja kompanijų, kurios vienaip ar kitaip atsiriboja nuo Rusijos rinkos. Sankcijas rusams taiko ne tik valstybės, tačiau ir daugelis technologijų bendrovių – nuo mažesnių iki pačių didžiausių. Plačiau apie tai skaityti galite čia.

Į kovą su Rusija jungiasi ir vis daugiau internautų, o taip pat ir įvairios programišių bendruomenės. Negana to, kai kuriose pardavimų platformose jau galima rasti ir parduodamos karinės amunicijos. Daugelio internautų dėmesį patraukė ir „eBay“ platformoje atsidūrę rusiški tankai.

„eBay“ platformoje galima rasti ne vieną skelbimą, kurioje siūloma įsigyti rusų tankus „T72“ ar „T-14“, o kai kuriuose skelbimuose jau yra ir ne vienas statymas. Vartotojų patalpintuose skelbimuose pažymima, jog šiuos pirkinius bus galima atsiimti tik Ukrainoje, o iš aukcionų gauti pinigai bus skirti pagalbai Ukrainoje.

Nesunku suprasti, kad tokie skelbimai vis dėlto nėra tikri ir greičiausiai yra skirti pašiepti Rusijos karinėms pajėgoms, kurios nuolat praranda savo įrangą. Internete sklinda daugybė istorijų apie prarastus ar tiesiog paliktus karinius įrenginius, transporto ir pan.

Verta pastebėti ir tai, jog vienas populiariausių aukcionų šiuo metu turi 27 statymus, o didžiausias jų – 1 380 svarų, kas yra maždaug 1 666 eurai. Kaip galima suprasti iš skelbimo aprašymo, ši pinigų suma, kuri dar galimai ir išaugs, bus paaukoti Ukrainai, kovoje su Rusijos invazija.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas