Kremliaus sprendimai tampa vis sunkiau suvokiami: priežastys, palikusios daugiau nei milijoną žmonių be interneto ir mobiliojo ryšio, nustebins daugelį

Artūras Nalivaiko

2023-02-04, 16:03

1 komentaras

Rusijos pradėta karinė invazija į Ukrainą tęsiasi jau kone metus laiko. Šie įveikiai pakeitė daugybę dalykų visame pasaulyje, tačiau Rusijoje daug kas nesikeičia jau ne vienerius metus. Tai tik dar kartą patvirtina ir Stalingrado mūšio minėjimo metinės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kremliaus sprendimai tampa vis sunkiau suvokiami: priežastys, palikusios daugiau nei milijoną žmonių be interneto ir mobiliojo ryšio, nustebins daugelį

Vasario 2 dieną Rusijoje buvo minima pergalė Stalingrado mūšyje, kas yra laikoma vienu svarbiausių įvykių Antrojo pasaulinio karo metu. Šia proga šalies prezidentas Vladimiras Putinas lankėsi Volgograde, kuris sovietmečiu buvo žinomas kaip Stalingradas, o vietiniai gyventojai buvo priversti tenkintis su mums nesuprantamais ribojimais.

Pranešama, kad mieste buvo ne tik atjungtas interneto ryšys, bet ir apribotas kai kurių TV kanalų pasiekiamumas. Negana to, signalo ribojimo įrenginiai buvo pastatyti visame Volgogrado centre, neleidžiant vietiniams naudotis mobiliuoju internetu. Rusijos skaitmeninių teisių apsaugos organizacija „Roskomsvoboda“ ryšio sutrikimą siejo su Kremliaus šeimininko vizitu.

Ribojimai buvo taikomi ne tik galimoms komunikacijos priemonėms, bet ir apskritai visame mieste. Remiantis „Faridaily“ duomenimis, miesto centre buvo visiškai uždraustas automobilių eismas, o miesto gyventojams buvo draudžiama lankytis viešuose memorialuose. Žinoma, viso to priežastis – V.Putino vizitas mieste.

„Tai Putino stiliaus nacionalinė šventė, skirta Stalingrado mūšio 80-mečiui. Jokių tikrų piliečių, jokio interneto ir visų sukibusiomis rankomis“, – rašoma „Faridaily“ kanale.

Skelbiama, kad visame Volgograde buvo pastatytos iškabos su sovietmečio miesto pavadinimu. Mieste taip pat buvo paruoštas net ir specialus paminklas, skirtas sovietų diktatoriui Stalinui.

Kaip rašo „Reuters“, nepaisant to, kad Stalinas buvo atsakingas už badą, kuris nusinešė milijonų žmonių, o taip pat ir politinių represijas, nusinešusių šimtus tūkstančių žmonių gyvybes, Rusijos politikai ir mokykliniai vadovėliai pabrėžia jo, kaip sėkmingo karo vadovo, vaidmenį.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas