Lietuvoje didėja „Netflix“ populiarumas: pasiekta simbolinė riba, vis daugiau lietuvių renkasi šią platformą

Pranešimas spaudai

2023-11-07, 09:00

1 komentaras

Pernai praradusi milijoną vartotojų, „Netflix“ šį pavasarį grįžo su trenksmu. Pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės prenumeratorių skaičius pasiekė rekordinius 232,5 mln., paneigdamas pesimistines prognozes dėl reklamomis papildyto plano sėkmės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuvoje didėja „Netflix“ populiarumas: pasiekta simbolinė riba, vis daugiau lietuvių renkasi šią platformą

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – LRTK) periodiškai atliekamas tyrimas parodė, kad užsakomosios audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų platformos „Netflix“ populiarumas Lietuvoje 2023 metais, palyginus su ankstesniais metais, vėl augo.

LRTK duomenimis, 2022 metų pirmąjį pusmetį „Netflix“ vartotojų skaičius siekė apie 84 000, antrąjį pusmetį – apytiksliai 86 000, o 2023 metų pirmąjį pusmetį – maždaug 90 000 vartotojų. Palyginimui, 2019 metais „Netflix“ paslaugomis naudojosi apie 20 000 vartotojų, o 2018 metais – tik apie 7 000.

LRTK pastebi, kad šiuo metu Netflix platforma yra viena iš svarbiausių žaidėjų Lietuvos audiovizualinės žiniasklaidos rinkoje ir daro didelį ekonominį poveikį Lietuvos audiovizualinės žiniasklaidos rinkos paslaugų teikėjams ir visiems vietinės audiovizualinės produkcijos gamintojams.

LRTK tyrimą atliko remiantis Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos pateiktais duomenimis apie „Netflix“ platformą valdančios Nyderlandų bendrovės Netflix International B.V. deklaruotą mokėtiną pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumą.

1 komentarų

Jonas Kiselis

Netflix, kol kas, deja, nesiūlo žiūrėti filmus su lietuviškai subtitrais. Gal tai padėtų padidinti jo populiarumą Lietuvoje?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas