Namų „Wi-Fi“ tikras išbandymas jūsų kantrybei? Lėtą ryšį gali lemti kelios esminės klaidos

Namų „Wi-Fi“ ryšys yra itin reikšmingas ne tik hibridiniam darbui, bet ir laisvalaikiui ar bendravimui su artimaisiais, tad jo sutrikimas ar sulėtėjimas tampa tikru kantrybės išbandymu.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Namų „Wi-Fi“ tikras išbandymas jūsų kantrybei? Lėtą ryšį gali lemti kelios esminės klaidos

„Wi-Fi“ ryšio problemų priežastimi dažniausiai tampa kelios paprastos ir lengvai ištaisomos vartotojų klaidos – kokios jos ir ką reikėtų daryti kitaip?

Anot „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus, su „Wi-Fi“ iššūkiais gali susidurti bet kuris vartotojas, tačiau daugelis nežino, ko reikia griebtis. Specialistas aiškina, kad pakanka nedaryti kelių klaidų, kad akimirksniu paspartintumėte ryšį.

Per didelis įrenginių skaičius

Pirmiausia, jūsų „Wi-Fi“ turi būti apsaugotas ilgu ir sudėtingu slaptažodžiu, kad kiti vartotojai negalėtų prijungti savo įrenginių ar net į tinklą įsibrauti. Būtina reguliariai patikrinti, kas naudojasi jūsų tinklu – specialios programos „Windows“ ir „Apple“ kompiuteriuose nuskaito jį ir parodo aptiktų įrenginių pavadinimus bei gamintojus. Jeigu slaptažodį dosniai dalijote svečiams ir draugams, gali būti, kad prireikus, interneto greičio pritrūks. Pabandykite sumažinti prie tinklo prijungtų įrenginių skaičių – kuo jų daugiau, tuo lėčiau veikia tinklas. Tai galite padaryti pakeisdami slaptažodį, atsargiau jį dalindami ar net sukurdami atskirą „Wi-Fi“ tinklą svečiams.

Netinkama vieta

Svarbu žinoti, kur statyti „Wi-Fi“ maršrutizatorių, kadangi tai turi didelę įtaką tinklo greičiui. Geriausiam rezultatui pasiekti, reikėtų jį laikyti kuo arčiau kambario ar namų centro ir pastatyti kuo aukščiau, svarbu įsitikinti, kad jis nėra paslėptas už baldų ar kitų fizinių kliūčių. Jei maršrutizatorius turi antenas, jas verta nukreipti skirtingomis kryptimis. Jūsų maršrutizatoriui įtakos gali turėti ir kiti įrenginiai, tad laikykite jį atokiau nuo belaidžių telefonų, „Bluetooth“ garsiakalbių, mikrobangų krosnelių ar kūdikių monitorių.

Nepakankamas greitis ar duomenų kiekis

Per pastaruosius metus daugelio žmonių „Wi-Fi“ poreikiai labai pasikeitė. Gali būti, kad jūsų šeimoje padaugėjo žmonių, dirbančių iš namų, arba vaikų, kurie mokosi internetu. Jeigu neatnaujinote interneto greičio ar infrastruktūros, kad prisitaikytumėte prie šių naujų poreikių, gali tekti susidurti su tinklo problemomis. Atsižvelgiant į tai, kiek įrenginių prijungta ir ką jais veikiate, reikėtų rinktis atitinkamą planą.

Neperjungiamas kanalas

Jei gyvenate tankiai apgyvendintoje vietovėje, jūsų „Wi-Fi“ tinklas gali konkuruoti su kaimynų tinklais dėl riboto laisvų kanalų skaičiaus. Perėjimas prie kito, mažiau apkrauto maršrutizatoriaus kanalo, yra paprastas būdas padidinti greitį. Pabandykite naudoti „Wi-Fi“ skenerį, kad patikrintumėte optimalų arba mažiausiai naudojamą kanalą savo vietovėje. „Apple“ siūlo nemokamą įrankį „Wireless Diagnostics“ – nuspaudę „Option“ klavišą ir spustelėję dešinėje meniu juostos pusėje esančią piktogramą „Wi-Fi“, pasirinkite „Open Wireless Diagnostics“. Jei naudojate „Windows“, atsisiųskite „NetSpot Wi-Fi Analyzer“. Ši programa akimirksniu suteiks informacijos apie jūsų vietovėje esančius „Wi-Fi“ signalus, įskaitant jų naudojamus kanalus.

Neatliekami programinės įrangos atnaujinimai

Maršrutizatorių gamintojai reguliariai išleidžia jų įrenginius maitinančios programinės įrangos atnaujinimus. Jie ne tik pagerina našumą, bet ir ištaiso klaidas, dėl kurių gali sulėtėti veikimas. Patikrinkite maršrutizatoriaus gamintojo svetainę ir sužinokite, ar yra naujų programinės įrangos atnaujinimų. Jeigu naudojate senesnę įrangą, gali būti, kad atėjo laikas ją atnaujinti – naujos kartos maršrutizatoriai yra greitesni, pasižymi geresniu veikimo spinduliu ir veikia efektyviau.

Automatiniai programėlių atnaujinimai

Viena iš lėto „Wi-Fi“ priežasčių – fone veikiantis didelis kiekis programėlių bei automatinių jų atnaujinimų. Kadangi pagal numatytuosius nustatymus telefono atnaujinimai atliekami tik prisijungus prie „Wi-Fi“, vos tik grįžtate namo, prasideda krūva atnaujinimų, kurie išnaudoja visą duomenų srauto pralaidumą. Tai būdinga ne tik telefonams, bet ir žaidimų konsolėms bei nešiojamiesiems kompiuteriams. Šį iššūkį galima išspręsti išjungus automatinius atnaujinimus įrenginiuose, arba suplanuoti, kad jie būtų atliekami tik naktį.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas