„Netflix“ ir vėl užtildė visus kritikus: daugiau nei dvigubai viršytos prognozės, užfiksuotas įspūdingas skaičius naujų prenumeratorių

Lukas Snarskis

2023-07-23, 08:10

0 komentarų

Pernai praradusi milijoną vartotojų, „Netflix“ šį pavasarį grįžo su trenksmu. Pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės prenumeratorių skaičius pasiekė rekordinius 232,5 mln., paneigdamas pesimistines prognozes dėl reklamomis papildyto plano sėkmės. Ne ką prastesnis ir antrojo ketvirčio rezultatai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Netflix“ ir vėl užtildė visus kritikus: daugiau nei dvigubai viršytos prognozės, užfiksuotas įspūdingas skaičius naujų prenumeratorių

„Netflix“ antrasis 2023 metų ketvirtis finansinės padėties atžvilgiu buvo iš esmės tvirtas. Platformos vadovai paskelbė, kad per pastarąjį ketvirtį ji pridėjo 5,89 mln. naujų abonentų. Šis skaičius yra daugiau nei du kartus didesnis nei finansų analitikai prognozavo bendrovei.

Savo laiške akcininkams „Netflix“ dabar teigia, kad visame pasaulyje iš viso turi 238,39 mln. prenumeratorių. Antrojo ketvirčio pajamos siekė 8,2 milijardo JAV dolerių, o veiklos pelnas sudarė 1,8 milijardo JAV dolerių – abu jie atitiko ankstesnius bendrovės lūkesčius.

Dalis pajamų padidėjimo atsirado dėl to, kad „Netflix“ pradėjo taikyti slaptažodžių dalinimosi mokestį. JAV ir kitose pasaulio šalyse jis buvo paleistas gegužės pabaigoje. Dabar jis veikia daugiau nei 100 šalių, o „Netflix“ teigia, kad nuo šiandien tai bus pradėta diegti beveik visose likusiose rinkose.

2022 metų lapkritį „Netflix“ pristatė pigesnį, reklama pagrįstą planą abonentams. Šiandien, ji tyliai uždarė pigiausią planą be reklamų JAV ir JK po to, kai tą patį padarė Kanadoje.

„Manome, kad mūsų pradinės kainos šiose šalyse – 6,99 JAV doleriai, 4,99 svarai ir 5,99 Kanados doleriai – suteikia vartotojams didelę vertę, atsižvelgiant į mūsų katalogo platumą ir kokybę“ - teigiama bendrovės finansinėje ataskaitoje.

„Netflix“ taip pat bando plėstis už TV laidų ir filmų srautinio transliavimo ribų, tapdama mobiliųjų žaidimų leidėja. Ji taip pat kuria naują ir iki šiol neatskleistą AAA žaidimą asmeniniams kompiuteriams ir konsolėms naujoje vidinėje kūrimo studijoje.

Kai kurie naujesni bendrovės įvykiai apima klasikinių TV laidų iš HBO įtraukimą į savo liniją, ir sklando gandai, kad ji pagaliau pradės siūlyti tiesiogines sporto renginių transliacijas, pradedant golfo turnyru, skirtu įžymybėms. Deja, „Netflix“ rugsėjo 29 dieną nutrauks DVD ir „Blu-Ray“ diskų nuomos paštu paslaugą, dėl kurios įmonė ir pradėjo savo veiklą praeityje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas