„Netflix“ vadovų pareiškimai gali sukelti tikrą galvos skausmą: darbuotojai gauna nedviprasmiškas žinutes

Lukas Snarskis

2022-05-14, 16:55 (atnaujinta 2023-02-06, 10:59)

1 komentaras
„Netflix“ vadovų pareiškimai gali sukelti tikrą galvos skausmą: darbuotojai gauna nedviprasmiškas žinutes

Daugelio mūsų pamėgta „Netflix“ platforma pastaruoju metu išgyvena ne pačias geriausias dienas. Pirmojo ketvirčio rezultatai buvo vieni blogiausių nuo pat 2012 metų, o ekspertai, kaip pagrindinę priežastį, mini nuviliančias augimo perspektyvas. Tačiau tai dar tikrai ne viskas.

Pastaruosius mėnesius blogos naujienos jau spėjo tapti „Netflix“ sinonimu. Internete pasklido gandai apie neįtikėtinus šios milžiniškos platformos vadovų perspėjimus savo darbuotojams. Nutekėjusios žinutės ištraukoje rašome: „būkite pasirengę susitaikyti su jums nepriimtinu turiniu, o jeigu jis jums nepatinka – galite išeiti iš darbo“. Pastarieji turinio sprendimai gali nepatikti ne tik bendrovės darbuotojams.

Užuot cenzūravęs konkrečius atlikėjus ar balsus, „Netflix“ teigia, kad leidžia žiūrovams patiems nuspręsti, kas jiems tinka. Bendrovė teigė, kad „palaiko įvairių istorijų siūlymą, net jei nustatoma, kad tam tikras turinys prieštarauja darbuotojų asmeninėms vertybėms“.

Remiantis pasirodžiusia informacija, „Netflix“ nurodo, kad priklausomai nuo darbuotojų vaidmens, jiems gali tekti kurti turinį, kurį jie laiko žalingu. Be to, jei darbuotojams sunku palaikyti bendrovės pasirinktą kryptį, „Netflix“ jiems gali būti ne pati geriausia vieta.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas