Pokyčiai palies „YouTube“ platformą: daugelio pamėgta funkcija pasikeis amžiams

Lukas Snarskis

2021-11-11, 14:35 (atnaujinta 2023-01-14, 16:33)

0 komentarų
Pokyčiai palies „YouTube“ platformą: daugelio pamėgta funkcija pasikeis amžiams

Socialiniuose tinkluose, o taip pat ir įvairiose vaizdo įrašų dalijimosi platformomis, yra įprasta matyti „patinka“, „nepatinka“ bei panašius mygtukus, kurie leidžia reaguoti į vartotojų įkeltą turinį. „YouTube“ platformoje ilgą laiką turėjome galimybę teigiamai arba neigiamai sureaguoti į vaizdo įrašus, tačiau dabar tai šiek tiek pasikeis.

Šiandien „YouTube“ vaizdo įrašų platformos atstovai paskelbė apie netrukus įvyksiančius pasikeitimus, kurie susiję su mygtuku „nepatinka“. Pranešama, jog artimiausiu metu prie vaizdo įrašų nebebus rodoma kiek kartų buvo paspaustas šis mygtukus, o tai matyti galės tik įkelto turinio autoriai.

Toks sprendimas laikomas ganėtinai svarbiu, kadangi vartotojų skaičius, kuris paspaudė pastarąjį mygtuką, buvo matomas nuo pat šios platformos sukūrimo. „YouTube“ atstovai įsitikinę, kad tai padės išvengti turinio kūrėjams dažnai tenkančių patyčių bei negatyvių atakų, kurios yra neišvengiama šios vaizdo įrašų dalijimosi sistemos dalis.

Internete jau ne kartą girdėtos istorijos apie tai kaip „YouTube“ vartotojai susivienija tam, kad neigiamai įvertintų tam tikrus įkeltus vaizdo įrašus. Ir nors šis mygtukas visiškai neišnyks, tačiau viešai jį paspaudusių narių skaičius taps nematomas. Tai reiškia, kad visi mes ir toliau galėsime paspausti „nepatinka“, bet nuo šiol tai bus matomas, kaip jau minėjome, tik vaizdo įrašo autoriui, kuomet jis peržiūrės statistiką „YouTube Studio“ platformoje.

Verta paminėti, jog „YouTube“ jau kuris laikas eksperimentavo su šio mygtuko pakeitimais. Tokių bandymų tikslas buvo išsiaiškinti ar galimi pakeitimai padėtų išvengti patyčių bei specialiai suorganizuotų atakų, kuomet vaizdo įrašai sulaukia gausybės neigiamų įvertinimų. O kaip apie tokius pasikeitimus vertinate jūs? Kviečiame sudalyvauti mūsų apklausoje, o savo nuomonę išreikšti galite komentaruose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas