Programišiai sudavė dar vieną smūgį Kremliaus propagandai: rusai bent trumpam galėjo patirti ką kasdien patiria ukrainiečiai

Artūras Nalivaiko

2023-02-24, 14:37

0 komentarų

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau lygiai metus. Kremlius visais būdais bando didinti savo pajėgas, o kova vyksta ir internetinėje erdvėje. Ukrainiečiai vis dar patiria gausybę kibernetinių atakų, tačiau jų skaičius mažėja, o taip pat ir sukuriamos atsakomosios atakos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Programišiai sudavė dar vieną smūgį Kremliaus propagandai: rusai bent trumpam galėjo patirti ką kasdien patiria ukrainiečiai

Visai neseniai, pajusti tai ką išgyvena ukrainiečiai galėjo ir patys rusai. Šį trečiadienį buvo įsilaužta į radijo stotis keliuose Rusijos miestuose ir paskelbti netikri įspėjimai apie oro pavojų. Kaip pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“, oro antskrydžių perspėjimai buvo girdėti Belgorode, Kazanėje, Novosibirske, Penzoje, Magnitogorske, Ufoje, Voroneže, Nižnij Novgorodo, Tiumenėje, Iževske ir kituose miestuose.

Remiantis naujausia informacija, kibernetinės atakos bus surengtos prieš tokias radijo stotis kaip „Relax FM“, „Humour FM“, „Business FM“, „Like FM“, „Comedy FM“, „Romantika“, „Avtoradio“, „Radio Energy“, o taip pat ir vaikų radiją. Tai patvirtinantys vaizdai neilgai trukus pasirodė ir socialiniuose tinkluose, kur vartotojai pradėjo dalintis vaizdas iš savo automobilių.

„RIA Novosti“ duomenimis, daugelis radijo stočių priklauso „Gazprom Media“, o tai paaiškina kaip įsilaužėliams pavyko koordinuoti kelias netikro oro antskrydžio įspėjimo transliacijas maždaug tuo pačiu metu. Rusijos vietos pareigūnai Belgorode šį incidentą pavadino „Kijevo režimo šalininkų provokacija“, skelbia „Kommersant“.

Apie šią ataką patvirtino ir Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija, kuri apie tai pranešė socialiniame tinkle „Telegram“. Tiesa, jokios papildomos informacijos apie tai nebuvo pateikta. Verta pastebėti ir tai, jog tai jau ne pirmas kartas, kuomet Rusijos radijo stotys kenčia nuo įsilaužėlių.

Dar 2022 metų birželį buvo įsilaužta į „Kommersant FM“ radijo stotį. Tuomet buvo transliuojamas Ukrainos himnas bei įvairios antikarinės dainos. Tai privertė bendrovę laikinai sustabdyti savo transliacijas ir kelioms valandoms transliuoti tik internetu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas