Technologijų milžinės gali ramiau atsikvėpti? Londone sulaikyti jaunuoliai, kurie įsilaužė į „Microsoft“ ir ne tik

Arnas Balčiūnas

2022-03-25, 09:55 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

1 komentaras
Technologijų milžinės gali ramiau atsikvėpti? Londone sulaikyti jaunuoliai, kurie įsilaužė į „Microsoft“ ir ne tik

Programišių grupuotė „LAPSUS$” jau pridarė nemažai problemų ne vienai technologijų kompanijai, tarp kurių patenka „Samsung“, „Nvidia“, „Vadafone“, „Ubisoft“ ar „Okta“, o tarp naujausių aukų – ir „Microsoft“. Visai neseniai internete pasirodė pranešimai, jog programišiai gavo prieigą prie „Bing“ ir „Cortona“ pagrindinio kodo.

Tačiau panašu, kad šios grupuotės linksmybės turės kiek aprimti. Pranešama, kad Londono policija sulaukė septynis jaunuolius, kurie įtariami prisidėję prie „Lapsus“ veiklos. Įdomu tai, jog visos grupės lyderiu yra įvardijamas 16-metis iš Oksfordo, tačiau policija neatskleidžia ar jis taip pat sulaikytas.

Remiantis „BBC News“ informacija, tariamas „Lapsus“ grupuotės lyderis vykdydamas nusikalstamą veiklą jau susižėrė 14 mln. JAV dolerių, o jo tėtis yra susirūpinęs, nes bandė jaunuolį laikyti toliau nuo kompiuterio.

„Man iki šiol apie tai neteko nieko girdėti. Jis niekada nekalbėjo apie jokius įsilaužimus, bet tikrai gerai darbuojasi su kompiuteriu bei prie jo praleidžia daug laiko. Visada maniau, kad jis žaidžia žaidimus. Stengsimės nebeleisti jam naudotis kompiuteriu“, - naujienų portalui kalbėjo jaunuolio tėvas.

Įdomu tai, jog net du skirtingi šaltiniai galimai atskleidė įsilaužėlio tapatybę, o pirmasis jų – verslo partneriai. Skelbiama, kad tarp dviejų pusių įvyko konfliktas, todėl vienas iš jų nusprendė atskleisti „Lapsus“ lyderio tapatybę, įskaitant jo adresą bei nuotraukas socialiniame tinkle. Negana to, pasirodė pranešimų, kad januoliui pavyko sukaupti daugiau nei 300 bitkoinų. Verta paminėti ir tai, jog saugumo bendrovė „Unit 221B“ jau ne vienerius metus sekė ir periodiškai perduodavo duomenis pareigūnams.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas