„Telegram“ laukia kardinalūs pokyčiai: pagal naująsias ES taisykles aplikacijoje bus ribojamas neteisėtas turinys, sužinokite, kas čia vyksta

MoksloTaskas.lt

2024-05-10, 17:54

0 komentarų

Populiarią žinučių siuntimo programėlę „Telegram” nuo šiol atidžiai prižiūrės Belgijos reguliavimo institucijos. Taip yra dėl naujų ES teisės aktų, kuriais interneto platformos įpareigojamos kovoti su neteisėtu turiniu ir dezinformacija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Telegram“ laukia kardinalūs pokyčiai: pagal naująsias ES taisykles aplikacijoje bus ribojamas neteisėtas turinys, sužinokite, kas čia vyksta

Kaip rašo leidinys „Politico”, pagal naująjį Skaitmeninių paslaugų įstatymą (DSA) visos ES veikiančios didžiosios IT bendrovės privalo paskirti oficialų atstovą vienoje iš bloko valstybių narių.

Būtent per šį atstovą nacionalinės reguliavimo institucijos kontroliuos, kaip laikomasi turinio moderavimo taisyklių. „Telegram” savo atstovu Europoje pasirinko Belgijos įmonę „European Digital Services Representative” (EDSR). Todėl dabar „Telegram” prižiūrės Belgijos reguliavimo institucija – Pašto ir telekomunikacijų technologijų institutas (BIPT).

Pasak BIPT atstovo, Belgijos valdžios institucijos gaus visus reikiamus įgaliojimus prižiūrėti programėlę per kelias ateinančias savaites, iš karto po to, kai bus paskelbtas įstatymas, įgyvendinantis DSA režimą.

Priminsime, kad „Telegram” iš pradžių save pozicionavo kaip programėlę, užtikrinančią didesnį susirašinėjimo ir skambučių privatumą.

Tačiau laikui bėgant platforma, kuria kas mėnesį naudojasi daugiau kaip 800 mln. žmonių visame pasaulyje, virto ekstremistinių idėjų ir kibernetinių nusikaltimų terpe, teigia priežiūros institucijos.

Atsižvelgiant į naująsias ES taisykles, „Telegram” laukia sunki užduotis – įdiegti veiksmingą turinio moderavimą ir blokuoti neteisėtą veiklą, nes priešingu atveju bendrovei gali grėsti didelės Belgijos reguliavimo institucijos baudos.

Apskritai DSA esmė – įvesti tvarką internete, o Europos institucijų vykdoma kontrolė yra kompromisas tarp žodžio laisvės ir poreikio apsaugoti viešąjį interesą.

„Telegram” atstovai šios situacijos kol kas nekomentavo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas