„Telegram“ netrukus sulauks didžiulio atnaujinimo: pasiūlys galimybę, kurios daugelis laukė jau labai ilgai

Arnas Balčiūnas

2023-06-29, 07:16

0 komentarų

„Telegram“ generalinis direktorius Pavelas Durovas šiandien paskelbė pranešimą. Jis atskleidė, kad pranešimų programėlė „Stories“ funkciją pristatys liepos pradžioje. Vartotojai šios funkcijos prašė daugelį metų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Telegram“ netrukus sulauks didžiulio atnaujinimo: pasiūlys galimybę, kurios daugelis laukė jau labai ilgai

Durovas paminėjo, kad daugiau nei pusė „Telegram“ funkcijų užklausų yra susijusios „Stories”. Iš pradžių įmonė nepritarė istorijų įtraukimui, nes manė, kad jos jau ir taip yra visur, tačiau jie nusprendė įsiklausyti į savo vartotojų norus.

Naudodami „Stories“ „Telegram“ programėlėje, vartotojai galės valdyti savo auditoriją. Jie gali pasirinkti, kas matys jų istorijas. Parinktys apima visus, kontaktus, pasirinktus kontaktus arba artimų draugų sąrašą. Istorijos bus patalpintos išplečiamoje skiltyje pokalbių sąrašo viršuje. Jei pageidaujama, vartotojai gali paslėpti istorijas nuo konkrečių kontaktų, perkeldami juos į „Paslėptų" sąrašą kontaktų skiltyje.

Vartotojai gali patobulinti savo istorijas antraštėmis, nuorodomis ir žymomis. Jie netgi gali vienu metu skelbti nuotraukas ir vaizdo įrašus naudodami priekinę ir galinę kameras, panašiai kaip „BeReal“ stilius.

Be to, vartotojai turės galimybę pasirinkti, kada baigsis jų istorijų galiojimo laikas. Parinktys svyruoja nuo šešių iki 48 valandų. Arba istorijos gali būti nuolat rodomos profilio puslapyje, panašiai kaip „Instagram“ istorijų akimirkos.

Durovas išreiškė džiaugsmą dėl šios funkcijos. Išsaugojus istorijas profilio puslapyje, „Telegram“ profiliai bus informatyvesni ir spalvingesni. Tai leis vartotojams tyrinėti turinį iš artimiausių kontaktų ir sužinoti daugiau apie kitus, su kuriais jie bendrauja grupėse arba kanalo komentaruose. Kanalams taip pat bus naudinga didesnė sklaida, o prenumeratoriai turės galimybę iš naujo skelbti kanalų pranešimus į istorijas. Talpinti virusinį turinį „Telegram“ taps paprasčiau.

Durovas teigė, kad net skeptikai „Telegram“ komandoje pradėjo vertinti „Stories“ po vidinio testavimo. Jis tiki, kad „Stories“ pradės naują „Telegram“ erą ir pavers ją labiau socialine platforma.

Istorijų funkcija šiuo metu yra paskutiniame testavimo etape ir bus pasiekiama liepos pradžioje. Durovas įsitikinęs, kad tai žymiai pagerins „Telegram“ patirtį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas