„Tesla“ įkūrėjas prisikalbėjo? Rusija atsakė į jo norą kumščiais „sudaužyti“ V. Putiną

Lukas Snarskis

2022-03-16, 14:20 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

8 komentarai (-ų)
„Tesla“ įkūrėjas prisikalbėjo? Rusija atsakė į jo norą kumščiais „sudaužyti“ V. Putiną

JAV elektromobilių gamintojo „Tesla“ vadovas Elonas Muskas garsėja savo skambiais pasisakymais, o progos patylėti jis nepraleido ir dabar. Ir toliau besitęsiant Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, verslininkas pasidalino iškalbinga žinute, kurioje kviečia Vladimirą Putiną į dvikovą.

„Kviečiu Vladimirą Putiną į paprastą dvikovą“, - dar pirmadienį milijardierius paskelbė žinutę socialiniame tinkle „Twitter“. „Statome Ukrainą“.

Verta pastebėti ir tai, jog E.Muskas parašė Rusijos prezidento pavardę naudodamas kirilicos rašmenis, o tą patį padarė ir su Ukrainos šalies pavadinimu. Tiesa, V.Putino pavardė buvo užrašyta rusiškai, o Ukrainos pavadinimas – ukrainiečių kalba. Taip milijardierius dar kartą išreiškė paramą nuo Kremliaus invazijos kenčiančiai šaliai.

Rusijos prezidentas į šią E.Musko žinutę kol kas nesureagavo, tačiau atsakyti milijardieriui panoro Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

„Tu, mažas velniūkšti, dar jaunas“, - „Twitter“ paskyroje rašė D.Rogozinas. „Varžykis su manimi silpnuoli. Tai būtų tik laiko švaistymas“.

Negana to, į E.Musko žinutę sureagavo ir Ukrainos vicepremjeras Mykhailas Fedorovas. Pastarasis atsakė į „Tesla“ vadovo pranešimą, pareikšdamas, jog „yra tikras, kad @elonmusk gali nusiųsti Putiną į Jupiterį“, o prieš šio įrašo pridėjo ir V.Putino nuotrauką, kur jis užrakintas kosminiame laive, pakeliui į kitą planetą.

Priminsime, jog „Tesla“ vadovas dar tik prasidėjus karui ištiesė pagalbos ranką Ukrainai. Jis paspartino interneto aprėpties Ukrainos teritorijoje didinimą, pasitelkdamas savo palydovinio interneto bendrovę „Starlink“. E.Musko ir M.Fedorovo teigimu, išplėsta „Starlink“ aprėptis suteiks Ukrainos pajėgoms taktinį pranašumą prieš įsiveržusias Rusijos pajėgas.

8 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas