„Twitter“ artėja prie išnykimo ribos? E.Muskas prakalbo apie juodžiausią socialinio tinklo scenarijų, situacija tampa itin įtempta

Lukas Snarskis

2022-11-11, 12:17 (atnaujinta 2022-12-19, 09:16)

0 komentarų

Kontraversiškas milijardierius – Elonas Muskas – užbaigė „Twitter“ įsigijimo sandorį. Vienu pirmųjų naujojo savininko pokyčių tapo aukščiausios vadovybės – generalinio direktoriaus, finansų vadovo ir kitų – atleidimas. Tačiau pokyčiai palietė ir pačią programėlę ir ne viskas yra taip gerai, kaip tikėtasi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Twitter“ artėja prie išnykimo ribos? E.Muskas prakalbo apie juodžiausią socialinio tinklo scenarijų, situacija tampa itin įtempta

Naujasis „Twitter“ savininkas darbuotojams atskleidė, kad neturėtų būti atmesta socialinio tinklo bankroto galimybė. Pranešimas paskelbtas praėjus kelioms valandoms po masinio elektroninio laiško, kuriame E.Muskas perspėjo, kad bendrovė gali „neišgyventi artėjančio ekonomikos nuosmukio“, jei nepavyks padidinti pajamų iš vartotojų prenumeratų ir kompensuoti mažėjančių pajamų iš reklamos.

Chaosas „Twitter“ būstinėje įsivyravo po to kai iš pagrindinių postų buvo atleista daugybė žmonių, įskaitant ir saugos skyriaus vadovą Yoelį Rothą, skelbia „Reuters“. Pastarasis buvo atsakingas už socialinio tinklo turinį – neapykantos kalbą, dezinformaciją kitą niekinės vertės informacija. Tačiau tai ne vienintelė didelė „Twitter“ netektis.

Vidiniai „Slack“ susirašinėjimai atskleidžia, jog kompaniją paliko ir asmuo, atsakingas už privatumą. Ir nors situacija atrodo pakankamai prastai, tačiau „Twitter“ bent jau laikinai išsaugojo Robiną Wheelerį, kuris yra pagrindinis asmuo, atsakingas už socialiniame tinkle rodomas reklamas.

Pranešima, jog net ir JAV federalinė prekybos komisija su „didžiu susirūpinimu“ stebi „Twitter“, kai privatumo ir kiti svarbūs vadovai paliko įmonę. Dėl šių pasitraukimų platformai kyla pavojus pažeisti reguliavimo įstatymus, tačiau E.Musko advokatas Alexas Spiro atskleidė, kad komanda šiuo klausimu palaiko „konstruktyvų nuolatinį dialogą“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas