Vis daugiau „Netflix“ naudotojų renkasi planą su reklamomis: bendrovė atskleidė naujausius skaičius, fiksuojamas itin spartus prenumeratorių augimas

Lukas Snarskis

2024-05-18, 17:55

0 komentarų

Lietuvių pamėgta „Netflix“ platforma per pastaruosius keletą metų ne kartą kėlė kainas, o paskutinį kartą tokį sprendimą priėmė dar praėjusių metų pabaigoje. Negana to, platformos kūrėjai sugriežtino slaptažodžių dalinimosi taisykles.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Vis daugiau „Netflix“ naudotojų renkasi planą su reklamomis: bendrovė atskleidė naujausius skaičius, fiksuojamas itin spartus prenumeratorių augimas

2022 metų pabaigoje „Netflix“ pristatą pigesnę prenumeratą, kuri leidžia žiūrėti visą platformoje esantį turinį, tačiau naudotojai mato reklamas. Kai kuriose šalyse prieinamas planas dabar jau turi 40 mln. aktyvių prenumeratų.

Tai gerokai daugiau nei penki milijonai reklamos pagrindu veikiančių abonentų, kuriuos bendrovė teigė turinti tuo pačiu metu 2023 metais. Taip pat, gerokai daugiau nei 23 mln. prenumeratorių, turinčių reklamos pagrindu veikiantį planą, apie kuriuos bendrovė paskelbė dar šių metų pradžioje.

„Netflix“ atskleidė ir tai, kad 40 proc. visų naujų paslaugos prenumeratorių yra pasirinkę būtent planą su reklamomis. Be to, daugiau nei 70 proc. visų žmonių, kurie transliuoja filmus ir televizijos laidas su „Netflix“ planu, pagrįstu reklamomis, per mėnesį žiūri daugiau nei 10 valandų turinio.

Ruošiasi atsisakyti pigiausio plano be reklamų

Vienas didžiausių žaidėjų Lietuvos audiovizualinės žiniasklaidos rinkoje nusprendė panaikinti pigiausios prenumeratos planą, kuris jau netrukus taps neprieinamas daugeliui. Pranešama, jog jau antrojo šių metų ketvirčio metu tokia prenumerata bus panaikinta kai kuriuose regionuose, o vėliau analogiškas žingsnis bus žengiamas ir daugelyje kitų rinkų.

Dar praėjusiais metais „Netflix“ panaikino pigiausią planą JAV, JK ir Kanados rinkose ir jis tapo neprieinamas naujiems vartotojams, o senesniems – tenka mokėti daugiau nei anksčiau. „Netflix“ vadovai jau informavo savo investuotojus apie planuojamą visišką „Basic“ prenumeratos atsisakymą, o pirmosios rinkos, kur įvyks tokie pakeitimai – Kanada ir JAV.

Tokie pakeitimai gali pasiekti ir vartotojus Lietuvoje, o tam įvykus – mes turėsime keletą pasirinkimų. Mūsų rinkoje yra siūlomi trys planai – „Premium“, „Standard“ ir „Basic“. Pastarajam išnykus – liktų dvi brangesnės opcijos, o taip pat, reikėtų neatmesti varianto, jog mums būtų pasiūlytas ir planas su reklamomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas